lauantaina, heinäkuuta 31, 2010

Puolituiset

Jokohan sitä ihminen olisi duunin tarpeessa?

Stereo

Parin päivän takaa tämän heinäkuun viimeinen pilvikuva.

torstaina, heinäkuuta 29, 2010

Rantautuminen

keskiviikkona, heinäkuuta 28, 2010

Roikkuva punainen

Tämä pilvikuva on muutaman päivän takaa, mutta voihan tähänkin fiilikseen jo varautua.

Tuokiokuva helleillasta

Jatketaan vielä hetki tässä blogissa kännykamerakuvien julkaisemista tunnelmakuvineen. Jos niissä nyt jotain olisi...

sunnuntaina, heinäkuuta 25, 2010

Some day classic: Invisible

Sunnuntaiklassikoiden venyttelykiertue jatkuu pienen kesätauon jälkeen. Nyt matkataan Ruotsin, Viron, Islannin, Norjan, Norjan, Kanadan, YhdysvaltojenIso-Britannian, Venäjän, Tanskan, Belgian, Hollannin, Luxemburgin ja Ranskan jälkeen rajan yli Andorraan.

Videolla esiintyy Triphasic ja National Classical Orchestra of Andorra esittävät kappaleen Invisible. Triphasic on katalonialainen modernia jazzia soittava trio, jossa saksofonia soittaa Llibert Fortuny, bassoa Gary Willis ja rumpuja David Gómez. Yhtyeen musiikissa käytetään varsin paljon elektroniikkaa ja tyyli vaihtelee funkystä videolla nähtyyn selvästi seesteisempään menoon.

Kappale Invisible löytyy yhtyeen vuoden 2008 albumilta Shaman.

Andorra on muuten siinä mielessä mielenkiintoinen maa, että siellä järjestetään kokoonsa nähden rutkasti jazzfestareita.

Videon lähde: YouTube.

Lähteitä ja lisätietoja:

perjantaina, heinäkuuta 23, 2010

Harmaan sävyjä 2

Harmaan sävyjä

Tässä vain osa mahdollisista. Missä on joko-tai?

torstaina, heinäkuuta 22, 2010

Sinilevää

Sinilevätilanteesta Itämerellä on käyty pientä keskustelua päivän mittaan. Jonkun mielestä sitä on ja jonkun mielestä ei. Asiahan ratkeaa sillä, että ottaa asiasta kuvan. Euroopan Avaruusjärejestö ESA otti kuvan ja löysi sinilevää.


Niin tai näin, sinilevä on vain oire siitä missä tilassa Itämeri on.

Olkaamme siitä onnellisia, että tuo ei ole öljyä, kuten BP:n jäljiltä Meksikonlahdella.

Kuva: ESA

maanantaina, heinäkuuta 19, 2010

Tähän on tultu

Sarjassa älyttömiä uutisia voi näin keski-iässä vain ihmetellä mm. sellaista yksityiskohtaa, että nykyään on myynnissä lapsille vesipyssyjä vesileikkeihin, joihin tarvitaan paristot. Siis niissä on virtapiirejä, tehokkuusmittareita ja ties mitä. Siis lasten vesileluissa? Haloo, kuuleeko Maa? Kas kun ei seuraavaksi automatisoida kaikki leikitkin.

IS:n testissä näkyy kuitenkin suosikiksi päätyneen testin halvin ja vähiten teknologinen malli. Jotain pysyy sentään kohdallaan.

Vakavasti sanoen, nykymeno on sellaista, että kulutuksen lisäämiseksi tehdään melkein mitä tahansa, vaikka kaikkien pitäisi tajuta, ettei se ole enää mahdollista.

Unohdus

Kas. Huomaa, että lomailu on parhaassa vauhdissaan, kun päivät menevät sekaisin. Eiliseltä unohtui sunnuntai ja siis klassikotkin.

sunnuntaina, heinäkuuta 18, 2010

Heijastuksia

Valo oikeassa kulmassa oikealla hetkellä oikeaan kohtaan aiheuttaa ovelia efektejä. Tässä tosin osa väreistä on kameran kehitelmää, muodot luonnon vaikutusta.

lauantaina, heinäkuuta 17, 2010

Liikaa mökkejä?

Radiouutisissa puhuttiin siitä, että kesäaikaan kesämökkikulttuuri syö hotelleilta liiketoimintaa. Ihmiset eivät menekään kesämatkoillaan hotelliin, vaan tuttaviensa ja ystäviensä mökeille majoittumaan. Matkailu- ja ravintolapalveluiden yhdistyksen toimitusjohtaja valitti, että meillä on liikaa mökkejä ja ihmiset viettävät siellä liikaa aikaansa.

Liikaa mökkejä? Ehkä, mutta ei siksi, että ihmiset vierailevat ja majoittuvat reissuillansa tuttaviensa luona.

Olisikohan meillä liikaa hotelleja? Tai liian kalliita hotelleja, vaikka kesäkaudella hinnoissa on alennusta yksityismatkailijoille, jos kerran business ei toimi?

perjantaina, heinäkuuta 16, 2010

Pilvet, pilvet

Silläkin uhalla, että tässä kuussa tästä blogista on tullut pelkän kuvablogin sijaan pilviblogi, pistän tulemaan tämän omasta mielestäni parhaan pilviotoksen koskaan. Ne ovat hienoja.

Käyttömuotoja

Luvallisesta luvattomaksi

Asekeskustelussa väitetään esimerkiksi korkeiden poliitikkojen taholta toistuvasti, että rikoksia tehdään laittomilla aseilla, joihin ei esimerkiksi puoliautomaattisten käsiaseiden totaalikielto purisi mitenkään. Eikö?

Katsotaanpa nyt sitten vaikka Porvoon kolmossurmassa käytetyn käsiaseen historiaa, jonka poliisi on selvittänyt ja julkaissut.

Vuonna 1944 syntynyt mies on hankkinut aikoinaan aseen laillisesti ja hänellä oli siihen vuonna 1991 myönnetty lupa. Hän möi aseen ja 50 patruunaa keväällä kahdelle tuntemattomalle ja ilman ostolupaa liikkuneelle miehelle minkä lisäksi poisti aseesta tunnistenumerot. Kas näin laillisesta aseesta tuli laiton ja sitä käytettiin myöhemmin tavallisten kansalaisten surmaamisessa.

Tietenkin on niin, että jos (puoliautomaattiset) käsiaseeet kielletään tavallisilta kansalaisilta, se vaikuttaisi hitaasti kadulla liikkuvien laittomien aseiden määrään, mutta vaikutus olisi varma. Osa laillisista aseista kun muuttuu laittomiksi juuri siten, että laillisia aseita myydään epämääräisille tahoille vastoin lakeja. Toinen tapa on tietysti se, että rikolliset varastavat laillisia aseita. Molemmissa näissä tapauksessa toimii logiikka, jonka mukaan on mahdotonta myydä tai varastaa jotain sellaista, mitä yksinkertaisesti ei ole.

Puoliautomaattisten käsiaseiden laillisuutta ei oikein voi siis perustella sillä, että rikoksissa käytetään laittomia aseita. Olennainen asia on saada yksinkertaisesti se, että kaikki aseet saadaan pois kaikilta tavallisilta kansalaisilta (olivat he nyt rikollisia tai eivät).

torstaina, heinäkuuta 15, 2010

Päätepiste

... tai kaksi.

Se tulee taas

Nyt sateen mukana tulee myös ukkonen.

Sateen jälkeen

Kesäsade tuli ja meni.

keskiviikkona, heinäkuuta 14, 2010

Tule hyvä sade, älä tule paha sade

Tämä pilvi ei satanut lainkaan.

tiistaina, heinäkuuta 13, 2010

Hellepäivän auringonlasku

Pilvet ovat jo matkalla tänne päin.

maanantaina, heinäkuuta 12, 2010

Kuuman päivän ilta

sunnuntaina, heinäkuuta 11, 2010

Some day classic: Cosmic Messenger

Sunnuntaiklassikoiden venyttelykiertue jatkuu pienen tauon jälkeen. Nyt matkataan Ruotsin, Viron, Islannin, Norjan, Norjan, Kanadan, YhdysvaltojenIso-Britannian, Venäjän, Tanskan, Belgian, Hollannin ja Luxemburgin jälkeen Ranskaan.

Ranskalainen Jean-Luc Ponty on eräs kuuluisimmista jazz-viulisteista Stéphane Grappellin ohella. Vuonna 1942 syntynyt Ponty sai alunperin klassisen musiikin koulutuksen ja soitti nuorempana joitain vuosia Concerts Lamoureux-orkesterissa. Samoihin aikoihin hän alkoi kuitenkin soitella myös jazzklubeilla ja aikanaan oli edessä valinta klassisen ja jazzin välillä. Ponty valitsi Miles Davisin ja John Coltranen musiikin innoittamana jazzin.

Pontyn levytysura alkoi jo vuonna 1959, mutta ensimmäisen sooloalbuminsa Jazz Long Playing hän julkaisi vain 22-vuotiaana vuonna 1964. Sen jälkeen Ponty on tehnyt yhteistyötä mm. Modern Jazz Quartetin, Svend Asmussenin, Stéphane Grappellin ja Stuff Smithin kanssa.

Vuonna 1969  Frank Zappa sävelsi musiikkia Pontyn sooloalbumille King Kong ja hieman myöhemmin Ponty lähti Frank Zappa and the Mothers of Inventionin kiertueelle ja edessä oli muutto Yhdysvaltoihin. Siellähän on tehnyt yhteisiä projekteja esimerkiksi  John McLaughlin Mahavishnu Orchestran,  Al Di Meolan, Stanley Clarken ja  Béla Fleckin kanssa.

Jean-Luc Ponty on Herbie Hancockin ohella eräs harvoista jazzmuusikoista, jotka ovat tehneet oman musiikkivideonsa jakeluun. Louis Schwarzberg tuotti vuonna 1984 vudeon Pontyn biisistä Individual Choice.

Pontyn levytysura on jatkunutviime vuosiin asti ja viimeisin levytys on The Atacama Experience vuodelta 2007. Albumi nousi sijalle 24 Billboardin jazz-listalla.

Videolla esitetään kappale Cosmic Messenger, joka löytyy Pontyn saman nimiseltä albumilta vuodelta 1978. Albumi nousi Billboardin jazzalbumilistalla sijalle 2 ja popalbumilistalla sijalle 36. Video on vuodelta 1981.

Videon lähde: YouTube.

Lähteitä ja lisätietoja:

lauantaina, heinäkuuta 10, 2010

Kesä 10

Kesäkuu oli poliittisen farssin piirteet saaneen ydinvoimapäätöksen valmistelua. Se on omalla tavallaan hämmentävää, että demokratian perusperiaatteita polkien Suomessa voidaan tehdä päätöksiä, joista varsinaisen vastuun kantavat tulevat sukupolvet.

Tässä blogissa kävijätilastointi näytti tältä:


Numeroina Vaiheisen tilastot viime kuulta näyttävät tältä:
  • Postauksia: 22 (- 15 edelliseen kuukauteen verrattuna)
  • Käyntejä: 1183 (-320)
  • Näyttökertoja: 1626 (-623)
  • Kävijöitä: 859 (-165)
Päivittäiset keskiarvot näyttävät seuraavilta:
  • Käyntejä: 39,4 kpl /vrk (-9,1)
  • Näyttökertoja: 54,2 kpl /vrk (-18,3)
  • Kävijöitä: 28,6 kpl /vrk (-4,4)
Kaikkien aikojen keskiarvot (8.4.2007 jälkeen):
  • Käynnit: 52,0 kpl / vrk
  • Näyttökerrat: 76,1 kpl / vrk
  • Kävijät: 35,2 kpl / vrk
Bloggerissa kuun vaihteessa oli 38 lukijaa (tätä kirjoitettaessa enemmän).

Vaiheinen kiittää kaikkia.

perjantaina, heinäkuuta 09, 2010

Johtopäätelmiä

Nyt on viikko takana reissua pelkän mobiililaitteen (Nokia X6) varassa. Kokemukset ovat hyviä ja huonoja.
Hyvää on se, ettei tietoyhteiskunnan ja -yhteisön jäsenyyttä tarvitse pistää hyllylle, vaikka matkassa ei olisikaan oikeaa tietokonetta.
Huonoa on se, että pelkästään tällaisella halvan kannettavan hintaisella päätelaitteella ei edelleenkään pärjää. Ongelma ei ole varsinaisesti itse laitteessa, vaan ohjelmistoissa. Softat kaatuilevat, jumiutuvat ja ovat osin puutteellisia. Kunnollinen selain on suurin puute (käytössä on nyt kaksi ja molemmissa ongelmansa). Lisäksi konventiot olisi syytä yhdenmukaistaa.
Mutta. Ihan toiveita herättäviä kokeuksia mahtuu sekaan. Todellinen mobiiteetti on vasta tulossa.

torstaina, heinäkuuta 08, 2010

Portaita

keskiviikkona, heinäkuuta 07, 2010

Alkukiveä

tiistaina, heinäkuuta 06, 2010

Häpeäpuu

Hauki ei kaikille kalaihmisille ole kala.
Muuten olen sitä mieltä, että suomalainen kalastuslupasysteemi muistuttaa enemmänkin sekavaa salapoliisiromaania kuin jotain nykyaikaista lupamenettelyä. Vaatii taitoa selvitä siitä viidakosta.

Ja sitten

maanantaina, heinäkuuta 05, 2010

Odotus

Yksi reissun havainto on se, että VR:n lippuautomaatit
ovat varsin hankalakäyttöisiä. Niiden vihreiden pömpeleiden edessä kumarteleminen ja ohjelmiston pyytämien temppujen hetkellinen arvailu ei anna kovinkaan uskottavan asiakaspalvelun kuvaa.
Yksi havainto on se, että syöttääkseen pankkikortin tunnusluvun, keskimittaisen ihmisen on tehtävä se asennossa, jossa ei oikein voi estää muita näkemästä numeroa. Toisaalla aseman ainoa automaatti pyysi kirjautumaan ensin Microsoft Windowsiin syöttämällä Alt+Crtl+Del-näppäinyhdistelmän (jota ei tienkään ole mahdollista tehdä). Ja laitteen status on ollut tämä 4 päivää. Ei tämä ole matkantekoa estänyt, mutta kertoo jostai jotain.

Pari tuumaa

Matkabloggaaminen jatkuu. Harmillista kyllä, mutta näin mobiilisti kommentointi eli kommentteihin vastaaminen on vähän hankalaa, teknologia ei ole vielä täydellistä näissä mobiililaitteissa. Tosin suurin ongelma ei ole laite, vaan ohjelmistot.

Reissun päällä on tullut havaittua selkeämmin se keskustelu, jota käydään ruoan lähituotannosta ja siihen liittyvistä EU-direktiiveistä. Ne eivät oikein kohtaa, mutta tilanne saattaa sopia suurille teollisille ruokavalmisteiden tuottajille tehtaineen.

Pienyrittäjyydelle ja lähituotannolle, niistä näyttää olevan harmia. Tai ainakin niiden soveltamisesta. Esimerkki löytyy kalakukosta, jonka perheleipomo tuotantoa pykälät uhkaavat.

Palataan tähän asiaan.

sunnuntaina, heinäkuuta 04, 2010

Melkein valmis

Sunnuntaiaamu

Puoliväli

lauantaina, heinäkuuta 03, 2010

24 tunnin tehtävä

Tällä mennään.

Lauantaiaamu

perjantaina, heinäkuuta 02, 2010

Perjantai-ilta

Matkaan

Tiedoksenne arvoisat tämän blogin lukijat, että nyt tulee tekstiä hieman rauhallisempaan tahtiin kevyen lomailun vuoksi. Samalla jää valitettavasti esim. sunnuntain klassikkokierros väliin.
Sen sijaan jokunen kuva saattaa tulla. Jotain menee myös nurinperin. Tai jotain.

torstaina, heinäkuuta 01, 2010

Lisää virheitä

Eduskunta sitten päätti äänin 120 jaa, 72 ei, 2 tyhjää ja 5 poissa hyväksyä TVO:n ydinvoimalupahakemuksen ja äänin 121 jaa, 71 ei, 2 tyhjää, 5 poissa Fennovoiman hakemuksen. Eduskunta haluaa maahamme siis kaksi virhettä lisää, vaikka viidettäkään ei ole saatu valmiiksi eikä saada vielä vähään aikaan. Lisäksi eduskunta päätti antaa Posivalle mahdollisuuden laajentaa ydinjäteluoliaan.

Eipä siinä mitään, näin voidaan näköjään päättää. Kokonaan toinen asia on se, rakennetaanko näitä virheitä ikinä. Jos arvaa, että tässä ydinvoimasekoilussa on hukattu vain aikaa ja hukataan jatkossakin vain aikaa, ei välttämättä arvaa väärin.

Huonoa yhteiskuntastrategiaa.

Tiivistetysti

Täällä on harvemmin tullut käsitelty yksittäisten poliitikkojen blogeja, mutta nyt tehdään niin. Tämän pian päättyvän ydinvoimalalupafarssin ytimen tiivistää Satu Hassi (vihr.):

Kaiken kaikkiaan ydinvoimalupien valmistelu ja päätöksenteko on ollut uskomaton farssi. Ministeriössä asian valmistelua johtaa jäävi virkamies. Vaikka oikeuskansleri toteaa hänet jääviksi, prosessi jatkuu kuin mitään ei olisi tapahtunut. Tulevia sähkön kulutusarvioita paisutellaan jotta papereista ei avoimesti näkyisi että uudet ydinvoimalat tulevat tuottamaan sähköä vientiin. Sähkömarkkinaselvityksiä arvostellut tutkija saa rapsut työnantajaltaan, valtion laitokselta. Eduskunnan asiantunjakäsittely vedetään läpi poikkeuksellisen nopeasti, jotta päätös saadaan nuijittua ennen syksyä jolloin olisi enää puoli vuotta eduskuntavaaleihin. Eduskunta kokoontuu poikkeuksellisesti istuntoon heinäkuun alussa. Eduskunnnan pääkäsittelyvaliokunnan puheenjohtaja on toisten ydinvoimaluvan hakijafirman osakasyhtiön hallituksen jäsen.
Tuohon voi lisätä vielä sen, että kukaan ei todellisuudessa tiedä paljonko ydinvoimafirmat ovat käyttäneet erilaisten välikäsien kautta tai muuten vaalirahaa.

Meillä ei Suomessa oikein ole mitään syytä arvostella muita maita siitä, millaiseen jamaan ovat demokratiansa saattaneet.