perjantaina, toukokuuta 01, 2009

Aivot

Halo Efekti on löytänyt tästä blogista aivot. Hienoa. Kiitos.

Kirjoittaminen on siitä kivaa puuhaa, että se pistää jalostamaan ajatuksiaan enemmän tai vähemmän. Joskus tekstiin tulee järkeä, joskus taas vähemmän.

Pari ajatusta laadusta. Määrä ei korvaa laatua, mutta vähäisempi määrä ei suoraan tarkoita laatua. Tarvitaan myös muita komponentteja.

Laatu sinänsä vaatii aina aikaa, olivat ne aivot nyt millaisessa moodissa tahansa. Tuotannossa laatu tarkoittaa myös tehokkuutta, mikä nykyisenä kaiken tehostamisen aikakautena on pitkälti hukkunut jonnekin hälinään.

Mutta mitä laatu blogissa sitten tarkoittaa? Ja onko sillä jotain tekemistä aivojen kanssa?

Voisin ajatella, että blogin laatu[1] tarkoittaa sellaisen tekstin kirjoittamista, missä on sopiva määrä uniikkiutta ja jäsennettyä tekstiä, oli se sitten asiaa, viihdettä tai mitä tahansa muuta sisältöä. Blogilla on niin sanotusti pointti ja se herättää lukijoissaan jonkinlaisia tunteita oli sitten kyse ahaa-elämyksestä tai vaikkapa sympatiasta. Hyvä teksti opettaa usein myös uusia asioita tai ainakin antaa virikkeitä eli aivoille töitä.

Itseasiassa blogin laadun määritteleminen on vaikea homma, eikä kenties ole edellä kovinkaan kattavasti määritelty.

Yksi perusasia blogin laadussa on tietysti se, että teksti on kieliopillisesti enimmäkseen oikein. Tässä suhteessa tämä blogi ei taida olla aivan parhaimmasta päästä[2]. Älkää siis käyttäkö tätä blogia kieliopillisena referenssinä ikinä. Kieliopillista takuuta ei anneta.

Sitten pitäisi varmaan jakaa aivoja muualle. Kun kirjoittaja seuraa aktiivisesti 150 aivollista blogia, niin niiden listaaminen tähän ei nyt oikein onnistu. Annetaan siis aivomerkintä kaikille niiden bloggaajien blogeille, jotka ovat tämän blogin Google-käyttäjäraadissa. Heidät löytää tuosta sivun oikeasta palkista, kohdasta "Poimuajossa".


[1] Wikipedian mukaan termiä käytetään kuvaamaan esineiden, ihmisten tai prosessien haluttavuutta.
[2]
Vaiheisella on onneksi ystäviä, jotka muistavat ja jaksavat huomauttaa puupäistä kirjoittajaa toistuvista ja itseasiassa typeristäkin virheistä. Kiitos siitä.

Ei kommentteja: