tiistaina, lokakuuta 06, 2009

Nälkäiset vanhukset

Uutiset kertovat, että Helsingissä sadat vanhukset valittavat päivittäin siitä, että ovat jääneet ilman ruokaa.

Jutun mukaan Helsingin kaupungin kotiateriapalveluista huolehtiva liikelaitos Palmia ei pysy tehtäviensä tasalla ja pahimmillaan vanhukset ovat jääneet päiväkausiksi ilman aterioita. Palmia puolestaan kertoo, etteivät he saa terveyskeskuksesta ajantasaisia asiakastietoja.

Oli nyt vika missä tahansa, se ei ilmeisesti poista sitä tosiasiaa, että ongelma on olemassa. Jos sadat ihmiset valittavat tilannetta, se ei tietenkään ole tällaisessa asiassa hyväksyttävää. Ei vaikka asiakkaita päivittäin olisikin tuhatmäärin.

YLEn pikaisesti tekemän soittelukierroksen perusteella vanhusten ruokahuolto pystytään hoitamaan esimerkiksi Rovaniemellä, missä välimatkat saattavat olla sadan kilometrin luokkaa.

Kyse on ihan oikeasti vain siitä toimiiko järjestelmä vai ei, sekä siitä välitetäänkö sen toiminnasta. Rahasta sen ei pitäisi olla kysymys tai jos on, niin voidaan kysyä miksi ihmeessä sitten maksamme veroja?

Ihan vaan huvin vuoksi olisi mielenkiintoista tietää, kuinka monta ilmoitusta esimerkiksi HS:n asiakaspalvelu saa päivittäin kadonneista lehdistä ja mikä on reaktio, jos valittajia on päivittäin satoja. Tuskinpa ainakaan se, ettei asialle tehdä mitään.

Menossa on myös Vanhusten viikko.

EDIT klo 20.12
Helsingin kaupungin liikelaitos Palmia lupaa kotiateriatoimitustensa normalisoituvan tällä viikolla. Olisikohan tähänkään asiaan saatu vauhtia ilman kansallisen tason julkisuutta?

2 kommenttia:

Inkivääri kirjoitti...

Kyllä peräti kummalliselta tuntuu, että ihmisestä huolehtiminen on tänä päivänä niin vaikeaa...

Vaiheinen kirjoitti...

Niinpä. Jostain syystä tärkeäämistä tai vähemmän tärkeämmistä asioista välittämisestäkin on tullut hankalaa ja ilmeisen epämukavaa. Vai?