keskiviikkona, elokuuta 12, 2015

Renesanssi

Kun viimeaikojen mediailmastoa katsoo, niin tulee mieleen, josko blogit ovat kokemassa jonkinlaista renesanssia? 


Tosin, kun nykyään katsoo analyyttisten juttujen tai kirjoitusten kommenttiosastoa, on se masentavaa - melkein voisi sanoa saastunutta - katsottavaa. Kommentoijien ideana ei ole arvioida asiaa, vaan julistaa omaa jihadiaan, pilkata kirjoittajaa tai trollata omaa maailmankatsomustaan. Järjestä ei useinkaan kannata puhua.

Ehkä blogismin renesanssia ei olekaan, vaan kyse on medioiden kuluttajistumisesta ja paradigman muutoksesta. Tosin, jos tämä johtaa siihen, että viestinvälitys perustuu tulevaisuudessa enemmän trollaukseen kuin journalismiin, niin tyytyväisyyteen ei ole syytä.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Näyttää siltä, että toidotusvälineet toitottavat vain yhtä totuutta nykyisestä taloustilanteesta. Esim. AVA -kanava sensuroi systemaattisesti jos säästökohteiksi ehdottaa esim. Urheilua, kulttuuria, museoita, taiteita jne. tai tuo esille EK:n ja porvareiden toimia propagandan tuottajina. Keskusteluohjelmissa on kommentoimassa vain yleistä " totuutta" puolustavia kommentoijia.Lähetin törkeästä SAK:n /Lylyn ja vasemmiston herjaamisesta huomautusviestin yhtenä yönä ja kysyin kuka maksaa,siistiytyi tekstit välittömäasi, mutta asiallista huomautustani ei julkaistu.