torstaina, kesäkuuta 18, 2009

Muutama juhannussaitti (katso kuvat)

Jos muuta ihmettelemistä näin juhannuksena ei ole esimerkiksi vesisateen tai hetkellisen kylmän rintaman vuoksi, niin aina voi tutkailla netin valloittavaa maailmaa.

Pistetään tähän pari juhannusvinkkiä.

The Mannahatta-projekti käyttää Google Mapsin karttoja ja on kasannut esityksen siitä miltä Manhattan näytti vuonna 1609 ja miltä se näyttää nykyään. Muutosta voi tutkailla kortteli korttelilta. Muutoshan on ollut... näkyvä. (via Pinseri)

Kari Traa on toteuttanut hassunhauskan piirrosvälineen verkossa. Sujuvasti kaikenlaista designia irtoaa kun vähän hiirellä jaksaa työskennellä. (via nikc Qaikussa)

Eye on Earth on European Environment Agencyn ja Microsoftin yhteistyössä rakentama sovellus. Sen tarkoitus on yhdistellä ympäristötietoa ja tuoda se kuluttajien saataville. Esimerkiksi Water Watch-palvelusta löytyy tietoja 21000 uimarannasta Euroopassa. Niiden vedenlaatua on rankattu virallisten tietojen pohjalta, mutta myös kansalaiset voivat antaa pisteet kullekin rannalle. (via Digital Economy)

20 maailman kauneinta kirjastoa (katso kuvat). Oddee on pistänyt listalle 20 maailman kauneinta kirjastoa. Komeita paikkoja, joiden rinnalla itseasiassa oma kansallinen Kansalliskirjastomme pärjäää ihan hienosti (katso kuvat). (via Neil Gaiman Twitterissä)

(Kuten suuren median tapoihin kuuluu, tässä postauksessa ei otsikosta huolimatta ole mitään kuvia, vaan ne pitää käydä katsomassa linkkien takaa. Täysin typerä juttumarkkinoinnin tapa, jota koko joukko viihdesaitteja käyttää hyväkseen. Pahoittelen. Linkkivinkit ovat kuitenkin täyttä asiaa).

Hauskaa juhannusta! Ja jätkät, muistakaa pitää vesillä sepalukset kiinni.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää Juhannusta !

Lempeätä juhannusta.

SusuPetal kirjoitti...

Leppoisaa juhannusta!

Vaiheinen kirjoitti...

Kuten myös. Hyvää ja rentouttavaa juhannusta!