keskiviikkona, marraskuuta 28, 2007

Ylen netti "maksulliseksi"?

Yle aamutelevisiossa Ylen hallintoneuvoston poliitikkojäsenet kolmesta suurimmasta puolueesta selvittivät eilisiä Ylen säästöpäätöksiä Ylen toimittajalle. Samassa yhteydessä vakuuteltiin samoja fraaseja julkisesta palvelusta kuin aikaisemmin ja kerrottiin uusia selvityksiä tehtävän.

Hallintoneuvoston puheenjohtaja Kimmo Sasi (kok.) sen sijaan kertoi pienen uutisen eli sen, että myös Ylen nettipalvelut tulisivat "maksulliseksi". Hän tuntui viittaavan ajatukseen, että Ylen nettipalveluista joidenkin katselemiseen vaadittaisiin tv-luvan maksamisen osoittamista.

Mikäli tällaista suunnitellaan tai ollaan tekemässä, kannattaisi parikin kertaa katsoa millaisia kokemuksia sanomalehdillä on nettiaineistonsa sitomisesta tilaajatunnuksiin ja vastaaviin. Ei välttämättä hyviä ensinkään ja samalla voi kysyä, montako uutta asiakas tuollainen menettely oikeasti toisi?

* * *

Aamun uutiset teitävät myös, että kaikkien Ylen kanavien katselu on tämän syksyn aikana lisääntynyt muiden kanavien kustannuksella. Eli kannattaa sitten vähentää niitä kanavia.

Ei kommentteja: