tiistaina, huhtikuuta 29, 2008

Nyrjähdyksiä #21

Tulipahan sitten luettua päivän lausuntoankka.

YLEn uutisten mukaan valtio haluaa houkutella uusia johtajia nykyisiä valtion johtajapankkoja paremmilla liksoilla. Niin kertoo hallintoministeri Mari Kiviniemi (kesk.). Mikäpä siinä, valtion johtajaliksat kun laahaavat yritysjohtajien liksojen perässä ja veto eläkkeelle on kova. Ehkä sekin on ok, että johtajavakansseista halutaan tehdä määräaikaisia, vaikka se taas tuskin ketään johtajaksi haluavaa mihinkään houkuttelee.

Pienempien virkamiesten liksoihin sen sijaan ei ole tulossa mitään muutosta, sillä "alemman virkamiehistön palkka on pystynyt seuraamaan yritys- ja liike-elämän palkkatasoa." Tässä kohtaa alkaa jo epäilyksen harmaa varjo heijastumaan ajattelun päälle.

Ja sitten tulee se mikä menee tavallisen uutisia lukevan hilseen yli kohisten: "Haluan korostaa, että julkisella sektorilla palkkataso ei koostu ainoastaan palkasta, vaan kokonaisuudesta. Ei pidä tuijottaa pelkästään palkkaa, vaikka se onkin erittäin tärkeä osa, Kiviniemi tähdentää."

WTF? Palkka ei valtiolla koostukaan ainoastaan palkasta? Vaan jostain kokonaisuudesta?

Mistä kokonaisuudesta? Annetaanko valtion virkamiehille jotain sellaisia etuuksia, joita esimerkiksi yrityksissä työskenteleville toimihenkilöille ei anneta? Vaiheinen tietää, että ei anneta, vaan tasan päinvastoin. Ja sekin on tiedossa ihan palkkavertailuja lukemalla että virkamiehistön palkka ei ole pystynyt seuraamaan yritysliksoja.

Mistähän todellisuudesta ministeri on nyt ideansa repäissyt?

Ei kommentteja: