tiistaina, huhtikuuta 01, 2008

Kysymys?

Vaiheisessa esitetään kohta vuorovaikutteisuuden nimissä olennainen kysymys.

Ei, kyse ei ole siitä mitä mieltä tästä tekstiviestikohusta on tullut oltua, sillä vastaus siihen voisi olla aika painokelvotonta.

Siinä entryssä tulisi kerrottua mielipide tekstiviestien kanssa (sic!) törppöilevistä ministereistä, asiaa vaahto suussa ympäri eurooppalaisia ja kotimaisia lehdistötilaisuuksia sössöttävistä toimittajista, sekasotkujournalismista (varmaan Hymy kuvittelee erottaneensa ministerin, heh), politiikasta pihalla olevista politiikan tutkijoista ja päivystävistä dosenteista sekä iltapäivälehtien politiikan toimittajista, joilta on jotain jäänyt huomaamatta (nimittäin ainakin toinen iltapäivälehti kertoi eräistä tapahtumista jotain muuta kuin yleensä luotettavat tahot kaupungilla tiesivät kertoa tämän päiväisistä kokouksista sekä ohittivat tavan, jolla puheenjohtaja Katainen siinä puolueessa hoiteli homman).

Siinä entryssä tulisi siis kerrottua sellaisesta arvottomasta näytelmästä, jossa tähtiosaa ei näyttele yhtään kukaan, joten sellainen entry jää kirjoittamatta.

Joten siis asiaan.

Vaiheisen 300. entryn taipaleen kunniaksi järjestetyssä kyselyssä kartoitettiin sitä, onko Vaiheisessa kysymys viihteestä, kansalaisjournalismista, propagandasta, verkkopäiväkirjasta vai blogista. Innoitus tähän syntyi Esa Mäkisen blogien viihteellistymisestä kertovasta kirjoituksesta.

Tulos:

Vaiheisen kunniarvoisat lukijat ovat päättäneet lopullisesti, että Vaiheisessa on kyse blogista (63% vastaajista, yhteensä 12 ääntä). Muille pistesijoille pääsivät kansalaisjournalismi (21%, 4 ääntä), viihde (10%, 2 ääntä) ja propagandaa (5%, 1 ääni). Verkkopäiväkirja (Mäkisen synonyymi blogille) hylättiin koko kisasta koska se ei saanut yhtään ääntä. Terveisiä HS:n toimitukseen.

Seuraavaksi tehdäänkin kysymys taannoin siteeraamani Erick Schonfeldin hengessä. Mistä haluaistte Vaiheisen kirjoittavan huhtikuussa?

Olen ajatellut seuraavia entryideoita:

  • Jethro Tullin 40-vuotinen taival ja juhlakiertue (tosin tällä yhdellä mainioimmista rock-yhtyeistä on jo menossa 41. vuosin, mutta juhlakiertue pyhitetty 40 ensimäiselle vuodelle)
  • Johtopäätöksiä ilmastomuutoksen globaaleista yhteiskunnallisista vaikutuksista (aihe on pelkästään vaativa ja spekulatiivinen)
  • Peak oil, katastrofi vai pelastus? (jotkut väittävät öljyn hinnan nousun siirtävän ilmastonmuutoksen vaikutuksia)
  • Uuden median synty ja tuho (täällä netissä oli ennen blogosfääriäkin elämää, mutta se oli erilaista)
Voihan olla, että Vaiheinen innostuu mihin tahansa näistä aiheista, mutta äänestä!

Äänestys päättyy Vaiheisen vuosipäivänä 8.4.

4 kommenttia:

I.S. kirjoitti...

Voi miten mielenkiintoisia aiheita! Mutta mä äänestin Jethro Tullia. Kovana kakkosena tuli ilmastonmuutos, mutta ajattelin että siitä sä kirjotat joka tapauksessa :-)

Mäkin haluan tehdä tollasen äänestyksen. En vaan vielä keksi niitä vaihtoehtoja.

Vaiheinen kirjoitti...

No niin kirjoitankin:-) Mutta mulla oli mielessä sellainen vähän syvällisempi katsaus, kun tuo ilmastonmuutos ei ole kovin yksinkertainen asia.

Sähän voi pistää vaihtoehdoiksi vaikka seuraavat: 42, Xenu, Lentävä spaghettihirviö ja Kanada. Ai mut mikä oli kysymys? :-)

Halo Efekti kirjoitti...

Kaikki mainitsemasi ideat kuulostavat mielenkiintoisilta. Mitä voi siis äänestää? Kirjoita kaikista noista ainakin ja sitten päivänpolttavat ajankohtaiset asiat vielä päälle.

Lisäksi vaikka sellaisia Tuhoutuvatko pohjoisen havumetsät ilmastonmuutoksen seurauksena vai olemmeko niitä harvoja voittajia lämpenemisestä? Kaatuuko taala lopullisesti? Auttaako hyväkään tahto enää tässä vaiheessa?

Tai kirjoita mitä vaan, luen kumminkin päivittäin. :)

Vaiheinen kirjoitti...

Kiitos kannustuksesta ja hyvistä vinkeistä!

Noita kaikkia saa äänestää eli jos siltä tuntuu, niin voi valita useamman vaihtoehdon.