keskiviikkona, toukokuuta 14, 2008

Uudistus

Viime päivinä paljon kritisoituja blogilista.fi:n käyttöehtoja sisältöä on sitten hieman muutettu. Varsinkin arveluttava kohta 4.8 on kirjoitettu uudelleen:

"Palvelun sisältämän materiaalin tekijän-, teollis- ja muut suojatut oikeudet ovat Palveluntarjoajalla tai sen sopimuskumppaneilla. Käyttäjän toimittaman materiaalin tekijänoikeus säilyy Käyttäjällä edellyttäen, että Käyttäjälle voi voimassaolevan lainsäädännön perusteella syntyä tekijänoikeus kyseiseen materiaaliin.

Palveluntarjoajalla on kuitenkin oikeus käyttää ja linkittää blogilistan kautta kertyvää dataa, tilastoja, analyysejä ja trendejä Palvelussa ja sen markkinoinnissa sekä Palveluntarjoajan ja sen kanssa kulloinkin samaan konserniin kuuluvien yritysten liiketoiminnassa. Palveluntarjoajan käyttö- tai julkaisuoikeus ei koske blogisisältöjä, muuten kuin linkitystarkoituksessa."

Kapina kannatti. Tuon viimeisen virkkeen myötä käyttöehtojen kanssa voi jotenkuten elää.

Silti täytyy ääneen ihmetellä menettelytapaa näiden käyttöehtojen tuomisessa ja ujuttamisessa. Samoin itse koko blogilista.fi:n uudistamisen strategia on aika omituinen. Sikäli kun olen ymmärtänyt, niin uudistuksessa ei asialla ole mitään ensikertalaiset, joten ihan perusasioissa (raakiletta ei kannata loppukäyttäjille näyttää, käyttöehtoja ei noin vaan ujuteta yhteisölle jne.) säheltämisen olisi kuvitellut olevan kontrollissa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Aivan, tuon kanssa voi jo elää. Ajattelivat ilmeisesti ettei kukaan jaksa lukea niitä käyttöehtoja. Väärin veikkasivat siis.

Vaiheinen kirjoitti...

Jep. Sellainen on aina väärä veikkaus. Ehkä siellä ei ajateltu muuta kuin, että "joo, juridinen yksikkö on laatinut hiemnon tekstin, nostetaan se nyt vaan näytille", eikä kukaan tätä touhua ymmärtävä edes lukenut ajatuksella tekstiä ensin. Tiedä kans...