torstaina, toukokuuta 22, 2008

Vesitystä?

Noniin, vaalirahoitussotkua yritetään selvittää kaikkien eduskuntapuolueiden kokouksessa. Riitely rahoituksen valvonnasta yms. on alkanut. Jotkut haluavat lahjoituksille katon ja jotkut eivät. Toiset haluvat laittaa vaalirahat kirjanpidon alle ja toiset taas eivät. Ja sitten yhdet taas eivät halua osallistua koko kokoukseen, koska se järjestetään pääministerivetoisesti tai siksi, että omat tavoitteet eivät vielä ole saaneet kaikkien kannatusta tai jostain muusta syystä.

Pelleily on siis alkanut.

Asian puoluepolitisoiminen boikotoimalla asiaa nyt osoittaa vain sen, että kyseinen puolue (SDP) ei ymmärrä miten vakavasta asiasta loppujen lopuksi on kysymys.

Se, että vaalirahoille ei haluta kirjanpitoa (Kesk. ja Kok.) osoittaa välitöntä pyrkimystä ryhtyä vesittämään itse asiaa eli vaalirahoituksen ja ehdokkaiden sidonnaisuuksien julkisuutta.

Tässä maassa tehdään lakisääteisesti tarkastukseen joutuva kirjanpito huomattavasti keskimääräistä vaalibudjettia pienemmistä summista. Kirjanpidon tekeminen ei ole mikään ongelma ja jos sitä ehdokas ei pysty hoitamaan, hän ei ehkä ole sopiva päättäviin tehtäviin.

Sitä paitsi. Kansanedustajat ovat säätäneet lain, jonka mukaan tavallisen veronmaksajan on säilytettävä verotukseen liittyvät kuitit 6 vuotta omissa arkistoissa. Miksi sitten kansanedustajaehdokkaat tai heidän tukiyhdistyksensä eivät muka voisi hoitaa kirjanpitolain tavanmukaisia velvoitteita?

Koittakaapas nyt keskustella asiasta järkevästi siellä hiekkalaatikolla. Äänestäjät valmistautuvat komedian seuraavan näytökseen...

Ei kommentteja: