sunnuntaina, syyskuuta 21, 2008

Autoton päivä

Maanantaina 22.9.2008 vietetään kansainvälistä autotonta päivää. Se päättää myös kansainvälisen Liikkujan viikon, jonka teemana on ollut tänä vuonna ilmanlaatu ja puhdas liikkuminen. Kampanjan tarkoituksena on ollut saada ihmiset miettimään omien liikkumistottumustensa vaikutuksia ilmanlaatuun sekä mahdollisuuksia korvata oman auton käyttöä muilla liikennevälineillä.

Maanantaina on pitkin Suomea siis kaikenlaista toimintaa autottoman päivän nimissä.

Autottoman päivän sivustolla on myös linkkejä virikkeelliseen materiaaliin, kuten esimerkiksi kestävän liikkumisen sivustoon ja Motivan liikkumistavan valinnasta kertovaan sivustoon. Kannattaa tarkistaa miten paikasta toiseen pääsee kestävämmin kuin omalla autolla huristelemalla.

Jätä siis autosi kotiin, jos sellaisen omistat. Jos sitä autoa oikeasti et tarvitse, niin myy se kokonaan pois. Tulevaisuudessa autolla ajeleminen muuttuu vain kalliimmaksi, joten joukkoliikennettä käyttämällä säästää myös selvää rahaa.

* * *

Kuvassa pinkki Hummer eli katumaasturi, jonka kaltaiset menopelit Suomen Luonnonsuojeluliitto valitsi vuonna 2005 vuoden turhakkeeksi.

Jos nyt poikkeuksellisesti kommentoi kuvaa, niin tuon kaltaiset kapistukset missä tahansa sattuvat silmään. Ruma on vähäpätöinen sana kuvaamaan sitä esteettistä kärsimystä, jonka kyseinen laite aiheuttaa.

Kuvan lähde: Wikimedia commons.

Ei kommentteja: