keskiviikkona, syyskuuta 10, 2008

Isoveli haluaa lisää

Poliisille annettavasta sormenjälkirekisteristä onkin ollut jo aikaisemmin puhetta ja asia näkyy valtionhallinnossa etenevän. Poliisille halutaan antaa oikeus käyttää passeihin tulevista sormenjäljistä muodostettavaa rekisteriä vakavien rikosten ehkäisyyn ja selvittämiseen. Näin esittää asiaa pohtinut sisäasiainministeriön työryhmä. Samainen ministeriö vastaa poliisiasioista.

Hallituksen esitykseksi muotoiltu esitys on lähtenyt lausuntokierrokselle. Työryhmä ei ollut yksimielinen. Aiemmin myös tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio on vastustanut rekisteriä.

EU ei vaadi rekisterin toteuttamista ja läheskään kaikissa EU-maissa niin ei aiota tehdä. Passeihin sormenjäljet ovat tulossa.

Iso Veli hamuaa siis lisää ja lisää keinoja kontrolliin. Pienistä kontrollin puroista on maassamme muodostumassa iso joki valvontaa ja erilaisia keinoja murtaa eri syistä tavallisen kansalaisen vapauksia.

Tämä kehityssuunta on yksi niistä typeryyksistä Suomessa, jotka pistävät hetkittäin pohtimaan omia exit-suunnitelmiaan.

Mitkäs ne muut laajakantoiset typeryydet sitten ovat? Taidanpa palata niihin paremmalla ajalla ja laajemmin lähiaikoina...

Ei kommentteja: