maanantaina, syyskuuta 01, 2008

Elokuu

Elokuu Vaiheisessa oli lukijoiden mukaan Nick Draken, baanaanikärpäsen (tämä on heinäkuussa postattu), Zangon (milloin lie kirjoitettu) ja valokuvatorstain aikaa. Postauksia tuli elokuussa tehtyä kuitenkin aika vahvasti ilmastonmuutoksesta, energiasta ja ydinvoimasta. Varsinkin viimeisin aihe kirvoitti kirjoittajan mieltä, ei näköjään lukijoiden niinkään, jos tilastoja on uskominen. Pyrkimys ei edelleenkään ole nostaa aihevalinnoilla lukijoiden määrää, vaan pitää kiinni periaattesta, jonka mukaan kirjoitetaan siitä mikä kulloinkin aiheuttaa vipinää harmaissa aivosoluissa. Tilastojen kasvattaminen ei ole itseisarvo.

Hakukoneiden kautta saapuneiden käyttäjien määrän kasvu kielii siitä, että joissakin postauksissa on hakukonenäkyvyyttä kohtalaisen hyvin. Esimerkiksi kelpaa tuo pitkähkö artikkeli Nick Drakesta.

Google Analyticsin mukaan blogin kävijämäärät olivat edelleen kasvussa, vaikka postausten määrä putosikin edellisestä kuukaudesta.

Kirjoituksia tuli viime kuussa tehtyä 64 (-11 edelliseen kuukauteen verrattuna) kappaletta. Google Analytics kertoo käyntejä viime kuussa olleen 1769 (+126), näyttökertoja 2668 (+89) ja kävijöitä 1208 (+130). Uusia ennätyksiä kaikki, postausten lukumäärää lukuunottamatta.

Keskimäärin viime kuussa oli siis 57,1 (+4,1) käyntiä, 86,1 (+2,9) näyttökertaa ja 39,0 (+4,2) kävijää per päivä.

Kaikkien aikojen keskiarvot kapuavat jälleen hieman ylöspäin eli nyt on 8.4.2007 jälkeen keskimäärin päivässä ollut 28,4 käyntiä, 44,2 näyttökertaa ja 19,2 kävijää.

Vaiheisen lukijoista 42,85 % tuli viittaavilta sivustoilta (toiset blogit, blogilista.fi jne.), 52,69 % hakukoneista ja 4,41 % suorana liikenteenä. Hakukoneet ovat nostaneet suosiotaan viittaavien sivustojen osuuden kustannuksella. Toisin kuin kuukausi sitten, nyt suoran liikenteen osuus on jämähtänyt jotakuinkin paikalleen.

Kuvassa kävijätilastojen kehitys blogin aloittamisen jälkeen. Entryjen määrä esitetään omalla akselillaan, joka on pystyakseleista se oikeanpuoleinen.

Vaiheinen on jälleen kiitollinen saamastaan suosiosta.

Ei kommentteja: