sunnuntaina, syyskuuta 21, 2008

Yllätys?

Autoala on yllättynyt ympäristöystävällisten autojen kysynnästä. Autoa hankkivat painottavat nykyään taloudellisuutta ja moottorin kokoa. Yritykset asettavat työsuhdeautoille päästörajoituksia ja niin edelleen. Ympäristöystävällisempien mallien toimitusajat ovat kasvaneet. Samalla autoteollisuus on joutunut muuttamaan tuotantolinjojaan, vaikka ympäristöystävälliset mallit eivät ole kaikista katteellisimpia teollisuudelle.

Markkinat ja tuotantolinjat muuttuvat hiljalleen kun ihmisten ympäristötietoisuus kasvaa ja polttoaineen hinta pysyy korkealla.

Mistään yllätyksestä on oikeastaan vähän turha puhua. Kyse on enemmänkin siitä, että autoteollisuudessa ei ole välitetty ilmiselvästä trendistä, jonka viimeistään ilmastonmuutoksen nouseminen yleiseksi keskustelunaiheeksi on tuonut tullessaan.

Nyt teollisuudessa kannattaisi viimeistään tarkistaa tuotannon ympäristöystävällisyys ja strategia sen suhteen. Vihertävä ostokäyttäytyminen on tulossa yhä yleisemmäksi ja ne yritykset pärjäävät, jotka ymmärtävät ottaa tuotannossa asian tosissaan riittävän aikaisin.

Pänkkäpäinen menneeseen tuijottaminen ei enää auta.

Ei kommentteja: