tiistaina, syyskuuta 02, 2008

Miljoonakustannukset

Ympäristöministeri Paula Lehtomäki (kesk.) kertoo, että Kööpenhaminassa solmittavaksi tarkoitettu ilmastosopimus tarkoittaisi Suomelle satojen miljoonien eurojen vuosittaista panostusta kehitysmaiden ilmasto- ja energiansäästöhankkeisiin. Hänen mukaansa rikkaiden maiden tuki kehitysmaille on välttämätöntä, jotta sopimus saadaan aikaiseksi.

Koska kohta alkaa poliitikkojen pään pyörittely ja voivottelu siitä, että onpas kallista, voidaan todeta hetimiten, että meillä on tuohon varaa. Meillä rikkailla on oltava varaa, sillä meidän saasteiden seurauksia siinä vain maksetaan.

Pelin henki on muutenkin se, että ilmastonmuutoksen hillintä maksaa ja se lasku menee eräpäivänsä jälkeen suoraan perintään. On parempi ryhtyä pikimmiten totuttautumaan ajatukseen, että ympäristökuormituksella on näkyvä hinta. Ja nuo rahat ovat jostain muualta pois.

Poliitikoilla on itseasiassa aika vähän liikkumavaraa asiassa, mikäli he aikovat toimia eettisesti kestävällä pohjalla.

2 kommenttia:

henrik kirjoitti...

Tervehdys,

Luin otteen blogikirjoituksestasi Yleisradion kansalaismediakatsauksen viikon #36 jaksoon. Olen antanutkaiken kunnian sinulle kirjoittajana ja olen linkittänyt sivulla suoraan kyseiseen kirjoitukseen.

Ohjelma on vapaasti kuunneltavissa internetissä:
http://blogit.yle.fi/node/2275

Vaiheinen kirjoitti...

Kiitos. Olen jälleen kovin otettu. Kansalaismediakatsaus on virikkeitä antava ohjelma! Kiitos siitä.