keskiviikkona, syyskuuta 10, 2008

Älyttömyys

Testaa älyttömyytesi.

Tutkimuksen mukaan jopa 31 % ilmastonmuutoksesta on kytköksissä ruokaan ja me heitämme pois jopa kolmanneksen ruoasta ja siitäkin suurin osa on syötäväksi kelpaavaa. Lisäksi käytämme tuotteita, jotka on tuotettu tai kuljetettu energiaintensiivisillä tuotantotavoilla kuten kasvihuoneissa tai kuljetettu lentorahtina maailman ääristä. Lisäksi lihataloudella on merkittävä osa kasvihuonepäästöissä.

Joka tapauksessa älyttömintä on ostaa kaappi täyteen ruokaa ja heittää sitä sitten pois. Siinä ei ole järkeä katsoi asiaa sitten lompakosta tai ilmastosta käsin.

Osa julkkisten selityksistä on liikuttavia, mutta armottoman älyttömiä. Miten niin ei voi muistaa mitä kaapissa on? Tai miten niin se ruoka nyt vaan pääsee vanhenemaan sinne kaappiin? Pitääkö sitä ostaa niin paljon, että se vanhenee? Ja miksi muuten noita energiaintensiivisiä tuotteita pitää siinä mittakaavassa haalia, kun porukka haalii? Poisheitettäväksikö?

Välinpitämättömyyttä, sanon mä.

(via SusuPetal)

2 kommenttia:

Pisarat kirjoitti...

Vanhemillani on pula-ajan keittokirja, siin resepteiss on reilusti maininnat "jos on" -tyyliin.
Itse kunnioitan ja opetan lapsia kunnioittamaan ruokaa sen verran, ettei meillä olisi varaa heittää juuri mitään roskiin = biojätteeseen. Varmaan tiukempana aikana tulisi käytettyä vielä "perkeetkin" tehokkaammin.

Vaiheinen kirjoitti...

Minä pidän jääkaapin yleensä sen verran tarkalla, että ei jää mitään pilaantuvaa. Sitten tietysti teen myös niin, että otan aina huomioon sen mitä kaapista jo löytyy enkä anna kaupassa intohimojen liikaa viedä. Siis logistiikan järjestämisellä kierto on varsin tehokas. Varastoon voi hankkia vain sellaista, mikä ei mene nopeasti pilalle.

Asenteistahan tämä on kiinni.