Teollisia ruusuja ja risuja
Intel on tuonut markkinoille entistä tehokkaamman prosessorin (Penryn) mitä datan käsittelyyn tulee (tietojen mukaan 20% lisää tehoa), mutta samalla se on leikannut prosessorin energiankulutusta (30% vähemmän).
Luonnollisesti lisätehot ovat prosessorille tavoiteltava ominaisuus ja energiankulutus leikkaa asiakkaiden sähkölaskuja. Näinä aikoina kun myös IT-business pyrkii vihretymään energiansäästö on muutenkin tärkeää.
Mutta joka tapauksessa, jos joku tekee teollisesti merkittäviä parannuksia tuotteeseen ja samalla saa sen nykytilaan nähden säästämään energiaa kymmeniä prosentteja, voidaan todeta: ei se nyt vaan ole mahdotonta, vaan se on myös parempaa businesta.
Jos siis Intelille voi antaa propseja energiansäästöön pyrkimisestä, Euroopan parlamentille annetaankin jälleen risuja jatketusta käpykaartilaisuudesta ilmastonmuutoksen hillinnässä sen ilmeisesti kääntyessä lentoliikenteen päästökaupassa ympäristövaliokunnan esitystä lievemmän mallin kannalle.
EU:lla tuntuu olevan tapana, että tehdään pitkän tähtäimen suunnitelmia ja valmsitellaan asioita ilmastomuutoksen kannalta jollain tavalla myönteiseltä pohjalta, mutta kun päätöksenteon hetki tulee, päätökset alkavat pyöristymään ja vesittymään.
Samaan aikaan kansainvälinen ilmastopaneeli IPCC on viimeistelemässä yhteenvetoa vuoden ilmastoraporteista käytettäväksi Balilla ensi kuussa kokoontuvassa YK:n ilmastokokouksessa. Kuten YK:n ilmastosopimuksen (UNFCCC) pääsihteeri Yvo de Boer uutistietojen mukaan varoitti, piittaamattomuus ilmastonmuutoksesta olisi "suorastaan rikollista".
Miten on EU?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti