torstaina, syyskuuta 09, 2010

Jalkapalloa

Päivän iltapäivälehdet ovat ilmiöitä täynnä, jos sellaisia kaipaa. Tosia tai eivät, niin aina niistä saa jotain revittyä. Iltapäivälehdet tehdään niin, että niistä saa kahvipöytäkeskusteluun sytykettä.

Esimerkiksi päivän Ilta=Sanomat tarjoilee papin, joka uhkaa jättää seuraavat ja muutkin hautajaiset väliin, koska sai ylinopeussakot. Lehti kertoo amerikkalaisesta typeryspapista, joka uhkaa koraanien polttamisella sytyttää ilmeisiä vastalauseita eli tahallaan ärsyttää muuhun uskovia. Lehdestä voi lukea myös sankarillisesta kirjakaupan myyjästä, joka risti ryöstöä yrittäneen hölmön puhumalla tiehensä.

Koska nyt pitää olla otsikon mukainen pointti, niin se löytyy - kumma kyllä - urheilusivuilta. Siellä spekuloidaan jalkapallomaajoukkueen kompuroinneilla ja pyöritellään valmentajan potkuja. Suomalaisia besserwissereitä näyttää olevan jonossa kahden tappion jälkeen.

Niin tai näin, niin siinä kommentaattorit ovat oikeassa, että on jo aika päästää eräät konkarit eläkkeelle, ei sillä permanentilla tule mitään tulosta.

Ja sitten se ehdotus. Kun joskus Stuart Baxterin seuraajaa valitaan, niin palkataan sellainen Venäjältä. Nyt on ajateltu jo pitkään, että brittiopeilla päästään jonnekin. Ei päästy. Suomalaisopit ovat kivoja, mutta tekemisen ymmärrys puuttuu (paitsi Ari Hjelmiltä).

Venäläinen valmentaja ymmärtää puolislaavilaista suomalaista ajattelua ja on aika turha väittää, etteikö sieltä löydy osaamista (vaikka ne Suomessa näytöt eivät paljoa näy).

Onkohan tämä kuitenkin ehdotus, joka ei koskaan kelpaa, ihan vaan talvisotalaisista syistä?

Ei kommentteja: