perjantaina, marraskuuta 12, 2010

Kiusaajat

Mikä ihme on julkiseen hallintoomme iskenyt? Kiusaaminen.

Valtiovarainministeriö tuomittiin järjestäytyneestä työpaikkakiusaamisesta taannoin (asiasta on valitettu), Suomen Pankin johtaja on kertonut kiusaamisesta. Samaa kertoo suojelupoliisin pomo. Kirsikkana pomojen kiusaamissaagassa on Paavo Väyrynen, joka kertoo kutakin ministeriä kiusattavan vuorollaan.

Anteeksi nyt vaan arvon johtajat, mutta lopettakaa heti tuo valitus. Kiusaaminen on aina, ihan aina, johtamisongelma ja te olette johtajia.

Mitä ihmettä johtamiselle on tapahtumassa, jos siitä on tullut kiusaamisen kohde.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Arvostelu kuuluu duuniin! Sanoi taannoin erään pikkupäällikön työterveyslääkäri. Nyt sitten tilanne on jo riistäytynyt tuon kaikkitietävän lääkärin käsistä.

Tämä ei taida olla kovin yksiselitteinen kysymys tämä johtajien kiusaaminen, erityisesti jos se tulee vertaisilta tai ylemmältä taholta. Tuli mistä tuli, niin sitä ei pidä sallia!

Vaiheinen kirjoitti...

Ei se tietenkään ole yksiselitteinen kysymys. Kuitenkin on niin, että johtajilta (joihin nyt ei kannata lukea pikkupäälliköitä) täytyy pyrytä odottamaan organisaation strategian johtamista ja organisaatio kokonaisvaltaisen edun tarkastelemista.

Minkäänlainen kiusaaminen ei voi siihen kuulua ja johtajilla on myös päätösvaltaa asian suhteen.