keskiviikkona, marraskuuta 03, 2010

Marras: Jekaterinburg

Lepiksen organisoimassa marraskuun selätyksessä lähdetään jatketaan matkaa ja piirretään Scribblemapsin ensimmäinen viiva Moskovasta Jekaterinburgiin.

Kaupunki sijaitsee Uralilla ja on Venäjän neljänneksi suurin. Se tunnetaan metalli- ja puolustusteollisuudestaan sekä siitä, että se on Sverdlovskin alueen ja Uralin federaatiopiirin hallintokeskus. Historiaan kapunki liittyy siitä, että Venäjän viimeinen keisari Nikolai II perheineen surmattiin Ipatjevin talossa Jekaterinburgissa 16. ja 17. heinäkuuta välisenä yönä vuonna 1918.

Ural Express lähtee Moskovasta päivittäin klo 16.08 ja on seuraavana päivänä Jekaterinburgiss klo 18.12. Matka-aikaa tulee siis 1 vuorokausi 2 tuntia ja 4 minuuttia. Kelloja käännetään kaksi tuntia eteenpäin. Kilometrejä junalla tulee 1668. Toisen luokan lippu Moskovasta Jekaterinburgiin Ural Expressillä maksaa 198 dollaria.

Tähän kohtaa tulee pieni pysähdys eli matkaa jatketaan parin päivän päästä.

5 kommenttia:

Halo Efekti kirjoitti...

Hyppäsin sinunkin kyytiisi nojatuolimatkalle, ensin siis pyörimme esi-isieni maisemissa.Nice!

Anonyymi kirjoitti...

Mielenkiintoinen mesta! Historiallinen arvo jää ikuiseksi mysteeriksi.

Kari kirjoitti...

Pitkä taival sinulla. Nikolai perheineen muuten ammuttiin samana yönä kuin isäni syntyi :)

Anonyymi kirjoitti...

Sä olet nyt ollut niin kauan täällä, että tulen kohta välilaskulla hakemaan sinut pois :)

Vaiheinen kirjoitti...

Joohhh... piti päästä vähintään Kiotoon katsomaan miten ne asiat nyt ovat, mutta aika puolitiehen jäi. Joo, tule vaan hakemaan, täällä alkaa olla kylmä :-)