perjantaina, heinäkuuta 09, 2010

Johtopäätelmiä

Nyt on viikko takana reissua pelkän mobiililaitteen (Nokia X6) varassa. Kokemukset ovat hyviä ja huonoja.
Hyvää on se, ettei tietoyhteiskunnan ja -yhteisön jäsenyyttä tarvitse pistää hyllylle, vaikka matkassa ei olisikaan oikeaa tietokonetta.
Huonoa on se, että pelkästään tällaisella halvan kannettavan hintaisella päätelaitteella ei edelleenkään pärjää. Ongelma ei ole varsinaisesti itse laitteessa, vaan ohjelmistoissa. Softat kaatuilevat, jumiutuvat ja ovat osin puutteellisia. Kunnollinen selain on suurin puute (käytössä on nyt kaksi ja molemmissa ongelmansa). Lisäksi konventiot olisi syytä yhdenmukaistaa.
Mutta. Ihan toiveita herättäviä kokeuksia mahtuu sekaan. Todellinen mobiiteetti on vasta tulossa.

2 kommenttia:

lepis kirjoitti...

Jep. Minultakin kilahti kesken loman yhteys Gmailiin ja kuvien lähettäminen sen kautta ei sitten enää onnistunut. Pitääkin kokeilla joko sen saisi toimimaan jälleen. Muutenkin Nokialla saisi olla kevyemmät softat noihin puhelimeen ja tietenkin kaikkea kivaa kuvien tekemiseen jne. :)

Vaiheinen kirjoitti...

Tosiaan. Nokian älypuhelinten tämän hetken ongelma ei näytä olevan laitteessa, vaan ohjelmistoissa. Siis jos käyttäjän näkökulmasta asiaa katsoo. Jotenkin vaikuttaa sitlä, ettei ainakaan kaikkia softia ole testattu kunnolla ja ne sisältävät ihan liikaa bugeja ja tarpeettomia sellaisia.