sunnuntaina, elokuuta 08, 2010

Ajankuvaa

Parit poiminnat päivän uutisista.

Ilmanlaatuportaalin mukaan ilmanlaatu Helsingissä on erittäin huono. Viranomaiset varoittavat, että kuntoilua ulkoilmassa on syytä välttää. Mitä Helsingissä sitten tehdään? Ajetaan rallia tietenkin. Liikenne huonontaa muutenkin huonoa ilman laatua ja Helsinki Motorsport Weekendin kaltainen turha liikenne huonontaa sitä täysin turhaan.

Vantaanjoella kelluttiin kaljakellunnan tiimoilta lauantaina ja ilmeisesti hauskaa oli. Tänään sitten ohikulkijat ovat ihmetelleet valtavaa roskan määrää. Tilannetta kuvataan Iltalehdessä seuraavasti: "Vantaanjoki on tällä hetkellä kuin viemäri". Ketään ei saa vastuuseen kellunnasta, koska hommalla ei ole järjestäjää. Siispä niistä jätteistäkään kukaan ei vastaa.

Olisikohan niin, että jos annetaan pelkkää vapautta, ei sitä vastuutakaan kukaan ota ja kanna?

4 kommenttia:

lepis kirjoitti...

Aikamoinen pössy tuolla on. Ei todellakaan suositeltavaa kuntoiluun, ralleilusta puhumattakaan.

ps. tänään on sunnuntai

Taru kirjoitti...

Hmm...minne jäi sunnuntaijatsi!?
Ja miksi ihmeessä kellujat jättävät jokeen kamansa? Ihme touhua!

Hirlii kirjoitti...

Vapaus ei ole mielivaltaa, kuten nuo kaljakellujat luulevat.

Kyllähän jokaisella on vastuu jätteistään, että ainakin periaatteessa tuosta roskaamisesta saisi jokaisen osallistujan maksuvelvolliseksi.

Vaiheinen kirjoitti...

lepis,
Onhan siellä sitä nuotiota. Sittemmin ilma on onneksi raikastunut.

Jooh, olipa sunnuntai. Hiukka hidasta meininkiä täällä, joten ei oikein taipunut...

Taru,
Varastoon jäi:-) Sunnuntaina sitten... Nykyään näyttää olevan sellainen "mitä välii"-meininki, irrotellaan minkä ehditään ja sitten ulkoistetaan vastuut "jollekin". Vähemmistö noin ajattelee, mutta tauti näyttää leviävän.

Hirlii,
Vapaus ei ole mielivaltaa. Ei vaikka sellaiseksi osa porukasta näyttää sitä luulevan.

Vapaus ei tuo oikeutta olla idiootti.

Noista jätteiden heitteillejätöstä olisi roskaajat hyvä saada vastuulliseksi, mutta tokkopa onnistuu. Kun tapahtumalla ei ole järjestäjää, niin ei ole vastuullekaan edes muodollista kantajaa eikä mitään organisoitumista sen suhteen, mitä noille romuille tehdään. Siispä velttoilijoiden ratkaisu on kätevä; annetaan jonkun muun hoitaa koko homma.