sunnuntaina, elokuuta 22, 2010

Miljoona dollaria ja haisee

Ostaisitko sinä jokun tunnetun henkilön puhdistamattomaksi väitety vessanpöntön miljoonalla dollarilla?

Jos ostaisit, niin tarjolla olisi vastikään kuolleen J.D.Salingerin pönttö. Myyjä väittää ettei sitä ole kirjailian jäljiltä liikoja puhdisteltu ja että se todellakin on kuulunut Sieppari ruispellossa-teoksen armoitetulle tekijälle. Ja niin edelleen.

Just joo. Vessan pönttö, kiva homma. Paljonkohan maksaisivat sellaiset pöntöt, joissa vaikkapa Mick Jagger on maailmaa kiertäessään käynyt asioillaan? Syntyykö tästä uusi jälkimarkkina käytetyille, mutta nimekkäiden istumille pöntöille? Jos myynti alkaa vetää, niin kaiketi seuraava askel on se, että julkkikset ottavat päivittäiset tarpeensa talteen, purkittavat ja pistävät hintalapun kylkeen.

Milloin saamme kauppaan esimerkiksi asfalttia, jolla Eric Clapton tai Juha Lehti on kävellyt? Näemmekö huutokaupassa M.A.Nummisen käyttämän vesilasin? Voisimmeko mennä hiljalleen oikeisiin töihin?

Siinäpä sitä ihmiskunnan kehityskaaren päätepistettä kerrakseen.

* * *

Päivän toinen haiseva uutinen on Wikileaks-sivuston perustajan Julian Assangen aamuinen pidätysmääräys raiskauksesta ja seksuaalisesta ahdistelusta. Ennen kuin Assange edes ehti antautua poliisille, pidätysmääräykset kumottiin.

Sallikaa sanoa, tämä haisee pahalta.

Onko oikeasti niin, avoimuus ja sananvapaus on vaarallista?

* * *

Anteeksi. Sanon tämän nyt suoraan, mutta näiden esimerkkien kaltaiset idioottimaiset pikku-uutiset kertovat siitä, että länsimainen kulttuuri on näköjään tullut kehityksensä päähän. Sillä ei ole enää mitään sanottavaa ja se ei enää tee ihmiskunnalle mitään hyvää. Se jahkailee ja se tekee paskasta omasta mielestään asiaa.

Unohdetaan tämä ja tehdään jotain muuta, jooko?

Ei kommentteja: