sunnuntaina, elokuuta 01, 2010

Some day clasic: TI-ME-TA-BLE

Sunnuntaiklassikoiden venyttelykiertue jatkuu pienen kesätauon jälkeen. Nyt matkataan Ruotsin, Viron, Islannin, Norjan, Norjan, Kanadan, YhdysvaltojenIso-Britannian, Venäjän, Tanskan, Belgian, Hollannin, Luxemburgin, Ranskan ja Andorran jälkeen mennään Espanjaan ja nykyaikaiseen sellaiseen eräänlaisen lyhennelmän muodossa.

Flamenco on tässä blogissa esitelty jo aikaisemmin, joten sitä ei tehdä uudestaan.  Todetaan vain, että oheisessa videossa Marco Vargas ja Chloé Brûlé esittävät José Amadorin laulun ja Diego Amadorin pianon säestyksellä Raul Cantizanon sävellyksen TI-ME-TA-BLE, johon koreografian on tehnyt Juan Carlos Lérida.

Videon lähde: YouTube.

TI-ME-TA-BLE:sta löytyy myös haastatteluja sisältävä kuvailu YouTubesta.

EDIT klo 16.27
Koska tämän venyttelykiertueen videot ovat peräisin YouTubesta, teinkin sinne oman soittolistan näistä biiseistä. Ihan ensimmäinen eli ruotsalaisen E.S.T.:n video on poistettu palvelusta, muut sieltä löytyivät. Soitin löytyy vaikka tästä:

8 kommenttia:

Viides rooli kirjoitti...

Nyt oli niin vangitseva video, että musiikki jäi auttamatta visuaalisen annin jalkoihin. Kuuntelin biisin kahdesti, ja vielä toisellakin kerralla silmä ahmi kuvia.

Vahvasta tanssiesityksestä ja valosuunnittelusta huolimatta nautin musiikin intensiivisestä tunnelmasta, paikoin lähes huutoon yltävästä tulkinnasta ja tiukoista naputuksista, joihin tanssijat reagoivat erehtymättömällä tavalla.

Olipa hieno paluu sunnuntaiklassikoiden pariin. Kiitos siitä, Vaiheinen!

Vaiheinen kirjoitti...

Kiitos kiitos.

Noissa pätkissätosiaan tuo visuaalisuus on keskeisessä osassa. Intensiteettiä tässä varmastikin riittää, jos näkisi kipaleen kokonaisuudessaan.

Tuo muuten olisi sellainen biisi, joka pitäisi käydä ihan livenä katsomassa, jos vain mahdollista.

Yaelian kirjoitti...

Upea video! Tässä tosiaankin tuo tanssi veti pidemmän korren,mutta kyllä flamenco kuulostaa aina hyvältä...

lepis kirjoitti...

Menin aivan sanattomaksi.

SusuPetal kirjoitti...

Höh, luulin jo kommentoineeni tänne, kommentti on hävinnyt.

Hmm, mitähän minä kirjoitin. Joo, että tämä oli vähän liian taidetta minun makuuni. Laulu yksinään ilman tuota tanssia olisi ehkä toiminut paremmin minulla.

Vaiheinen kirjoitti...

Yaelian,
Tanssihan tuossa on olennaisessa roolissa, vaikka se nojaakin vahvasti tuohon musiikkiin, jota tuossa kohtuullisen luovalla tavalla on käytetty.

lepis,
Kolme sanaa ja välimerkin sait kuitenkin aikaiseksi:-)

SusuPetal,
Hmm... eipä ole kirjauksia tai jälkiä aiemmasta kommentista täällä. Mihin lie kadonnut.

Taidettahan tuo. Tuossa on useampia komponentteja, vaikkakin kyse on ensisijaisesti tanssibiisistä, joskin usein sellaisten musatkin toimivat ihan omillaan.

Taru kirjoitti...

Wau!
Voisin itsekin vetäistä joskus arjen puristuksessa yhden flamencon vaikka keittiön lattialla...varmasti helpottaisi oloa ja antaisi uutta sykettä. Ja kunnon kopisevat kengät!
Näitä esityksiä on upeaa katsoa!!!

Vaiheinen kirjoitti...

Siitä vaan, kunnon kopsuttelut tuovat virtaa :-)