sunnuntaina, kesäkuuta 27, 2010

Some day classic: 'Round Midnight

Juhannuksen kunniaksi Sunnuntaiklassikoiden venyttelykiertueella matkataan Ruotsin, Viron, Islannin, Norjan, Norjan, Kanadan, YhdysvaltojenIso-Britannian, Venäjän, Tanskan, Belgian ja Hollannin jälkeen Luxemburgiin ja soitetaan yömusaa:

'Round Midnight on alunperin Thelonius Monkin jazzstandardiksi kohonnut klassikko, jonka edellä esitti näkyvä luxemburgilainen jazztaiteilija Greg Lamy kitaroineen. Lamyn versio biisistä löytyy hänen uusimmalta albumiltaan I see you, joka on julkaistu vuonna 2009. Biisi tunnetaan myös nimellä Round About Midnight, jota nimeä Miles Davis käytti myös vuoden 1957 klassikkoalbuminsa nimenä.

Lamy on syntynyt vuonna 1974 New Orleansissa, mutta opiskellut mm. Conservatoire de la Ville de Luxembourg ja Music School of Cave-oppilaitoksissa. Hänen ensimmäiset keikkansa olivat niin ikään Luxemburgissa ja Belgiassa.

Vuonna 2001 Lamy pisti pystyyn ensimmäisen oman yhteensä Greg Lamy Quintetin.Vuodesta 2003 lähtien Lamy on toiminut Greg Lamy Quartetin kanssa.

Lamyn levytysuraan mahtuu kolme albumia Greg Lamy (2004), What are you afraid of? (2006) ja I see you (2009). Lamy on kiertänyt varsin ahkerasti erilaisia jazzfestivaaleja ja tehnyt itseään tunnetuksi.

Lähteitä ja lisätietoja:EDIT klo 11.00
Kas vaan, tällä kertaa olikin Lepiksen sunnuntaiklassikoissa teemasoitto Juhannusmesta. Idea on se, että "biisi voi kuvata paikkaa tai johonkin tiettyyn juhannusmestaan liittyvää tunnetilaa tai tapahtumaa". Juoneen kuuluu myös "tarina biisin taustoista".

Jaha. Koska tämä nyt tuli tehtyi juuri tasan väärässä järjestyksessä eli ensin biisi ja sitten vasta katsellaan mitä teemoja on, niin nyt pitää kehittää tarina.

Otetaan paikka mikä tahansa luonnonläheinen paikka juhannuspäivän aamuna ennen seitsemää. 'Round Midnight tuossa edellä toimii siinä nukkuvassa fiiliksessä ja paikassa, jossa autot eivät liikoja hurise ja älämölö enää valtaa alaa, vaan kaikki on pysäntynyt.

10 kommenttia:

SusuPetal kirjoitti...

Round Midnight on yksi parhaimmista jazz standardeista ikinä. Miellyttävä tulkinta, tykkäsin.

Vaiheinen kirjoitti...

Totta. Round Midnight on niin klassikko kuin voi olla ja tuossa kitaroidussa versiossa on fiilistä.

Ari kirjoitti...

Akustista kitarointia kuuntelee aina mielellään, ja varsinkin näin laadukasta sellaista.

Vaiheinen kirjoitti...

Kunnon kitarajazz on aina paikallaan.

Tuima kirjoitti...

Kyllä vain - juhannukseen(kin) tämä kappale sopii mainiosti ja juuri puolen yön tietämille. Hieno tulkinta hienosta kappaleesta! Kiitos.

Hirlii kirjoitti...

Hieno. Sopii myös keskikesän keskipäivään.

Taru kirjoitti...

Tyylikästä. Sopii niin hyvin kuvailemaasi paikkaan ja aikaan.

Halo Efekti kirjoitti...

Tulin just saunasta, juhannuksen päättävänä sunnuntaina. Hyvin tämä herkkä kitaran näppäily käy löylyjen jäkeiseenkin rentoon tunnelmaan.

lepis kirjoitti...

No jopas oli aasinsilta ;D

Tämä on jostain tuttu biisi, mutta mistä? Siis klassikko ja kuultu toisenlaisena versiona. Siinäpä selitys. Hyvin menee näin ehtoolla.

Vaiheinen kirjoitti...

Tuima,
Jo vain. Aika chillailuahan tuo:-) Ole hyvä vaan.

Hirlii,
Ilmeisesti sopii vähän kaikkiin vuorokauden aikoihin:-)

Taru,
Totta, tuossa on tyyliä tuossa sovituksessa ja tekemisessä.

Halo Efekti,
Mutta ei ehkä saunaan itseensä?

lepis,
No mutkun... ihan oikeasti tajusin teemat vasta sitten kun olin tehnyt stoorin keskiyön idealla:-)

Biisi on varmaan monesta yhteydestä tuttu, sillä siitä on tehty iso läjä rilaisia versioita ja monet kynnelle kykenevät ovat sen levyttäneetkin.