sunnuntaina, kesäkuuta 13, 2010

Some day classic: Second Love

Sunnuntaiklassikoiden venyttelykiertueella matkataan Ruotsin, Viron, Islannin, Norjan, Norjan, Kanadan, YhdysvaltojenIso-Britannian, Venäjän ja Tanskan jälkeen Belgiaan.

Jef Neve on flaamilainen jazzmuusikko ja säveltäjä. Neve on nuoremman polven jazzpianisti, sillä hän on syntynyt vuonna 1977. Neve valmistui Flanderin Brabantin läänin pääkaupungissa Leuvenissa sijaitsevasta Lemmensinstituutista vuonna 2000.

Jef Neve Trion ensimmäinen albumi Blue Saga ilmestyi vuonna 2003. Vuonna 2004 julkaistu It’s Gone-albumi teki Nevestä ja hänen triostaan tunnetun, sillä se nousu Belgiassa listan kärkeen ja sai kiittävää kansainvälistä huomiota. Yhteensä albumeita on Neveltä ilmestynyt 6 kappaletta, joista viimeisin Face to Face tämän vuoden alussa.

Triossa nykyään soittavat pianisti Neven lisäksi myös vuonna 1985 syntynyt newyorkilainen basisti Ruben Samama sekä belgialainen vuonna 1975 syntynyt rumpali Teun Verbruggen. Yhtyeen kokoonpano on aikojen varrella vaihdellut.

Videolla nähtävä biisi on Second Love, joka on julkaistu vuoden 2006 albumilla Nobody is Illegal. Levyllä Neven ja Verbruggen lisäksi bassoa soittaa Piet Verbist.

Videon lähde: YouTube.

Lähteitä ja lisätietoja:

6 kommenttia:

SusuPetal kirjoitti...

Hyvä piano. Ihan aamuselta en olisi ehkä jaksanut kuunnella, mutta näin päiväunien jälkeen toimi ihan hyvänä herättäjänä. Ei liian rajua, lempeää.

Kari kirjoitti...

Taitava muusikko, mutta soitto ehkä turhankin jatsia rajoittuneeseen makuuni. Tämän kuuntelemiseen pitäisi varmaan olla vähemmän hektinen sunnuntai-ilta :)

Vaiheinen kirjoitti...

SusuPetal,
Totta, ei ehkä ihan aamumusaa, mutta toimivaa meininkiä.

Kari,
Neve on taitava ja soittaa tällaista uudempaa eurooppalaista jatsia, joka ei kuitenkaan ole mitenkään erityisen rankkaa. Mutta totta, on tuo kuitenkin jollain asteikolla haastavaa:-)

lepis kirjoitti...

Löysä, erityisesti loppo. Espoon blogistiraati antaa säälistä yhden pisteen. Multa ehkä puolitoista.

Taru kirjoitti...

Pidin! Näiden kolmen soittimen kimppa kulki varmoin ottein eteenpäin.

Vaiheinen kirjoitti...

lepis,
Kiitos Neven puolesta Espooseen euroviisumaisesta pisteestä ja ehkä sen puolikkaasta :-) Onhan tuo hieman chillaileva:-)

Taru,
Tuo on oikeasti taitava bändi, joka saa aikaiseksi itsensä kuuloisen soundin.