torstaina, huhtikuuta 12, 2007

Finnkampen II

Kirjoittajan tuleva Amsterdamin mini-jazzklubikiertue alkoi hieman etuajassa Juttutuvan Rytmihäiriöklubilta, jossa soitti Finkampen II -joukkue. Kokoonpanoon kuului Robert Nordmark (SWE) - saksofoni, Teemu Viinikainen - kitara, Ville Huolman - basso ja Jussi Lehtonen - rummut.

Yhtye oli vireessä, se täytyy tunnustaa. Varsinkin Viinikaisen kitaran käsittelyssä oli otetta, jota voi vain ihailla. Paikalla olleiden kohtuullisen runsaslukuisen musiikin ammattilaisten ja meidän tavallisten musiikin kuluttajien iloksi Viinikainen pääsi jatkoajalla myös laulamaan, mikä pantiin merkille ja hän saikin suoriutumisestaan huomionarvoisat aplodit.

Kohtalainen osa illan sävellyksistä oli rumpali Lehtosen käsialaa, mistä tämä useammassakin bändissä soittava muusikko totesi että muut ovat ilmeisesti niin kiireisiä, etteivät ehdi säveltämään. Muuten ohjelmistossa vilahteli niin suomalaiset kansalaulut kuin Coltranen klassikotkin.

Kaiken kaikkiaan onnistunut ja jännitteeltään tasapainoinen esitys. Illan isäntänä toimineen Markus Partasen organisoiman huutoäänestyksen perusteella tämä toinen Finnkampen päättyi epävirallisten tulosten perusteella kohteliaasti tasapeliin.

Jäämme odottamaan kolmatta erää.

Ei kommentteja: