lauantaina, toukokuuta 12, 2007

Tyylikäs leipäkone


Tyylikästä, tyylikästä. Breadmachinen uusin levy Under the Greenwood Tree on tyylikäs paketti katsoi asiaa mistä kulmasta tahansa.

Levyn musiikki on rentoa jazzia, joka ei liikoja rypistele, vaan luo aurinkoisen lauantaipäivän tunnelmaa. Breadmachine on nimekkäine virailijoineen oivassa vireessä Shakespearen tekstistä lainattua nimeä kantavalla albumillaan.

Levyllä duetoivat mm. Ismo Alanko ja Emma Salokoski levyn nimibiisissä. Salokoski viehkoilee myös kappaleilla You Say You Care ja Time Remembered. Roni Martin kuvailee olemisen oivalluksista kappaleella Enkeli. Tuomari Nurmion esityksessä Hellsinki Street kyyti on jo kylmää ja levyn kokonaisuus saa kappaleen kautta sopivan ripauksen karheutta.

Levyn soundia ovat rakentamassa myös Tapani Rinne, Ippe Kätkä, Heikki Keskinen, Mikko Mustonen, Pentti Lahti ja Panu Syrjänen.

Erityisesti Mustosen tuuba luo kappaleeseen 88 mieleenpainuvia vivahteita. Samalla kappaleella myös Majamäen ja Forssin lyömäsoitintyöskentely lisää kappaleen intensiteettiä.

Breadmachinen ydinryhmään kuuluvat Antero Priha (trumpetti), Seppo Kantonen(koskettimet), Ape Anttila (basso), Markku Ounaskari (rummut), Ville Forss (perkussiot) sekä Teho Majamäki (perkussiot).

Kaikenkaikkiaan siis ehdottoman tyylikäs levy. Sen kruunaa Jokudesignin suunnittelema kansi ja paketti.

Ei kommentteja: