keskiviikkona, helmikuuta 10, 2010

Kohinaa netissä

Netissä tapahtuu. Facebookissa pistettiin jälleen käyttöliittymää uusiksi ja tällä kertaa sähköpostimaisempaan suuntaan. Varmaan tätäkin uudistusta kohta joukolla vastustetaan kuten kaikkia viimeaikaisiakin, vaikka kieltämättä ensivaikutelma on parempaan päin.

Google sai streetviewn käyttöön myös Suomesta eli kyse on katutason näkymästä Googlen karttapalvelussa. Odotettavissa on keskustelua yksityisyyden suojasta, kun porukat etsivät kuvista paikalle osuneita kansalaisia. Vai mitä sanotte esimerkiksi vaikkapa karttakuvasta, jossa kulkija on matkalla eroottiseen baariin tai nämä nokoset Mikkelissä. Toki katukuvista saattaa löytyä muutakin, kuten vaikkapa norjalaisia sukeltajia. Ja niin edelleen. Ihan kaikkea katunäkymiin ei ole otettu mukaan. Tilannekuvabongauksia löytyy tietysti Twitteristä.

Google julkaisi myös toisen uuden palvelun eli Facebook-tyylisen palvelun Buzz, joka kytkeytyy Gmailiin. Eli sähköpostin kylkeen statuspäivityksiä ja erilaisen materialin jakamista. Pikavilkaisun perusteella tuossa näyttää olevan järkeä ja mahdollisuuksia. Muistaako muuten kukaan mihin katosi se kohkaaminen, jota käytiin Waven ympärillä?

EDIT klo 6.53:
Google katunäkymien tiimoilta Hilavitkutin on pistänyt pystyyn leikkimielisen kilpailun.

EDIT klo 22.43:
Osa kuvista on poistettu palvelusta ja varmaankin vielä poistetaan kuvissa esiintyvien tms. pyynnöstä. Vahinko voi kuitenkin joissain tapauksissa olla tapahtunut, silleä kuva elävät omaa elämäänsä, vaikka niitä nyt poisteltaisiinkin.

Ei kommentteja: