sunnuntaina, syyskuuta 23, 2007

Vuosi 2011?

Tuleekohan tuosta viidennestä virheestä koskaan valmista?

Viikolla raportoitiin Olkiluoto 3:n työmaalla tapahtuneesta kuolemantapauksesta ja syyksi epäiltiin alustavasti putoamisaukon peitelevyn puutteellista merkintää.

Ydinvoimalan rakennustyömaalla on myös tehty sutta viime kesänä eli teräsvuoraus on ollut epätasaista ja saumat väärin korjattuja. Lisäksi asennetuissa osissa on havaittu mittavirheitä jne. Eli uusiksi ne menevät jälleen kerran. Eikä nyt kyse ole edes ensimmäisistä ja tuskin viimeisistä uudelleen korjattavista voimalaitoksen kohdista.

Nyt laitoksen tilaaja TVO ei enää anna mitään arvioita siitä milloin voimalan pitäisi olla valmis. Projektinjohto arvioi vuodeksi 2011. Selkoa voimalan aikataulusta saadaan vasta vuonna 2009. Ennen sitä voidaan vain arvailla milloin tästä laitoksesta tulee mitään vai tuleeko?

Koko hanke on ollut töpeksimistä ja huonoa rakentamista. Homma ei ole tuntunut olevan hanskassa oikein kenelläkään. Siksi onkin ihan aidosti kysyttävä, onko näillä samoilla konsortioilla mitään edellytyksiä kehittää sitten sitä seuraavaa ydinvoimalaa, jota niin kovasti tuntuvat himoitsevan?

Itseasiassa Olkiluoto 3 -hanke osoittaa kuinka epävarmasta ja arvaamattomasta asiasta koko yhteiskunnan tasolla näissä ydinvoimaloissa on oikeasti kyse.

Ei kommentteja: