sunnuntai, syyskuuta 26, 2010

Some day classic: Dream Situation

Sunnuntaiklassikoissa jatketaan tämän blogin toimesta klassikkojen venyttelyä yhä edelleen. Tuli muuten mieleen, että mahtaakohan tämä kiertue päättyä enää koskaan?

Tähän mennessä on kierretty Ruotsin, Viron, Islannin, Norjan, Norjan, Kanadan, YhdysvaltojenIso-Britannian, Venäjän, Tanskan, Belgian, Hollannin, Luxemburgin, Ranskan, Andorran, Espanjan, Portugalin, Yhdysvaltojen ja Japanin kautta Intiaan. Siitä ponkaistaan rajan yli Kiinaan, mistä löytyy jotain hienoa:

Dream Situation on kiinalaisen Coco Zhaon kappale saman nimiseltä albumilta vuodelta 2006. Coco Zhao yhdistelee musiikissaan perinteistä kiinalaista ja klassista länsimaista musiikkia jazziin. Covo Zhao on kotoisin Shanghaista ja hänen jazz-innostuksena sai puhtia vuonna 1997, kun pääsi esiintymään Shanghain jazzfestivaaleilla yhdessä yhdysvaltalaisen jazzlaulajan Betty Carterin kanssa. Sen jälkeen hänet on kutsuttu esiintymään ympäri maailmaa erilaisilla jazzfestivaaleille.

NPR:n haastattelussa Zhao kertoo opiskelleensa laulutyylinsä suihkussa, kuinkas muuten. Ranskassa Coco Zhao on lanseerattu muun muassa tittelillä "The Boy Billy Holiday from China".

Videolla esiintyy myös hänen yhtyeensä The Possicobilities, joka koottiin ensimmäisen kerran vuonna 2005. Yhtyeen musiikki nojaa yhdessä Coco Zhaon 1920- ja 1930-lukujen Shanghain jazziin yhdisteltynä moderniin jazzgenreen.

Videon lähde: YouTube.

Lähteitä ja lisätietoja:

7 kommenttia:

lepis kirjoitti...

Mielenkiintoista, jälleen :) Koukeroista ja vähän koukuttavaa. Täytyy palata kuuntelemaan lisää.

Ink Narrative kirjoitti...

Näin yön alkaessa kuulosti ihan hyvältä. Sitä kiinalaisuutta en tavoittanut, mutta toisaalta millaista kiinalainen musiikki oikeastaan on? Kiinalaista oopperaa olen joskus kuullut, mutta siitä tässä ei ollut jälkeäkään.

Jael kirjoitti...

Mukava matkuskella tälla tavalla eri puolilla maailmaa.Mielenkiintoista ja hyvältä kuulostavaa,ja kauheasti en minäkään tuosta kiinalaisuutta löytänyt.

Viides rooli kirjoitti...

Ajattelin ensin, ettei tämä ole kiinalaista nähnytkään, mutta alussa olikin tunnari. :)

Minä yhdistin mielessäni alun lyömäsoittimet ja tietynlaisen vinguttamisen Kiinaan, mutta sitten kappale alkoi tuntua hyvinkin länsimaiselta (kiinalaisesta artikuloinnista huolimatta). Kuuntelin sen kahdesti, ja luulen, että vaikutelmani johtuu flyygelistä. Mutta ydin on se, että pidin. Kuten Kari sanoi: näin yön alkaessa kuulostaa hyvältä.

Tommi kirjoitti...

Jotenkin se kiinalaisuus jäi minunkin korvastani uupumaan, vaikka alussa vinguteltiinkin. Tällaisen täysin itselleni tuntemattoman tapaaminen on kuitenkin todella kiinnostavaa, vaikka en varsinaisesti jazzmäen miehiä olekaan. Kiitos opetuksesta :)

Tuima kirjoitti...

No maathan eivät aivan äkkiä lopu ja kun mukaan lisätään eri maiden musiikillinen runsaus, niin kyllähän valittavaa riittää ellei You Tube tarjonta tule vastaan. Jauskaa kun jaksat poimia eripuolilta maailmaa kaikkea kiinnostavaa kuunneltavaksi!

Tämä oli mielenkiintoinen.

Vaiheinen kirjoitti...

lepis,
Koukeroista kyllä, mutta heppu on tutustumisen arvoinen tekijä.

Kari,
Tuohan näissä on usein pulmana eli mikä tekee jazzista jonkun tietyn kulttuurin omia aineksia sisältävää. Tosin jazzinakin tuo on vähän sellaista, ettei sitä esimerkiksi Pohjoismaissa ihan heti tapaa.

Yaelian,
Eri puolilta maailmaa näyttää löytyvän kaikenlaista kummallista.

Viides Rooli,
Jep. Alussa oli aika pitkä tunnari ennen kuin se lähti varsinaisesti käyntiin. Hieman länsimaisen jazzin kätköissä se kiinalaisuus siellä piilee :-)

Tommi,
Kierros jatkuu tämän viikon musikaalivedon jälkeen jonnekin tuolta. Katsotaan nyt mihin päädytään.

Tuima,
Maat eivät lopu ja jos loppuvat voidaan etsiä asioita eri alueilta ja maakunnista. Se on hauskaa kierrellä teillä tuntemattomilla.