maanantaina, huhtikuuta 19, 2010

Älyttömiä uutisia #5

Suomesta katsottuna maailmanmatkailu on Eyjafjallajökull-tulivuoren vuoksi näinä päivinä kuin 1800-luvulla. Reissu Suomesta Euroopan keskuksiin kestää päiviä. Se aiheuttaa verkossa keskustelua ja huolta kotiinpääsystä.

Tämä eräällä tavalla rauhallisempi vaihe yhteiskunnassa ei ole estänyt tänäänkään synnyttämästä ideoita, joita kenties olisi ihan hyvä ajatella vielä toisenkin kerran.

Aloitetaan pääkaungista. Aikaisemmin tässä kuussa valtuusto hylkäsi kaavan, jolla olisi rakennettu Katajanokalle hotelli. Nyt tuolle paikalle on ideoitu maailmanpyörä. Se pyörisi siinä paikallaan, arvomaisemassa kesäkauden.

Ehkä joku väliaikainen rakennelma tietysti voisi olla mahdollinen, mutta perustelut YLEn uutisessa pistävät ihmettelemään meininkiä. Kaupunkisuunnitteluviraston päällikkö Tuomas Rajajärvi perustelee maailmanpyörähanketta sillä, että se toisi elävyyttä ja eurooppalaisuutta alueelle. Eurooppalaisuutta? Maailmanpyörällä? Siitäkö se tämä asia on kiinni?

Helsingissä kaupunki repäisi tänään muutenkin. Pitkin nettiä naureskeltiin perin kaksimielisesti kaupungin tapahtumalle Mitä kasvattajan tulisi tietää kannabiksesta?Asia on tietysti vakava, mutta olisi sen otsikon voinut nyt toisinkin muotoilla.

Jatketaan vakavalla linjalla ja todetaan STTK:n puheenjohtajan Mikko Mäenpään haluavan 6-vuotiaat kouluun. Ai miksikö? Tietenkin siksi, että suomalaisten työurat jatkuisivat pitempään. Siis yli 60-vuotiaaksi. Loogistako? No ei oikein, kun 6-vuotias saa nytkin mennä kouluun, jos hän on kypsä siihen.

Voi vain todeta, että nyt on keinot vähissä, kun pikkulapsetkin pitää rekrytoida työurien pidentämiseen.
Eikö työelämässä ole parempia keinoja jatkaa niitä työuria? Aloitetaan vaikkapa johtamisesta.

Ennen kuin kevennellään tämän(kin) kohtuullisen kummallisen uutispäivän tarkastelu, todettakoon että vaikka Olkiluodon ydinjäteluola olisikin altis maanjäristyksille, se ei ydinvoimalobbyä paljoa häiritse. Vaikka ydinjäteongelmaa ei olekaan ratkaistu, se pulma saadaan työnnettyä niin kauas mielistä, että lisää ydinvoimaa muka mahtuu maahamme ovista ja ikkunoista. Moraalistahan se ei tietenkään olisi, mutta...

Ja sitten vielä parit kuvasarjat maailman huipulta. Ensin jalkapalloilijat, jotka ovat osanneet hämmästyttää sekä peleillään, että muulla siihen kenties jotenkin liittyvällä touhullaan (katso linkki). Maailman huipulta tulee myös viime aikoina kohuissa kylpeneeltä paavilta, joka on onnistunut kuvauttamaan itsensä varsin kummallisisssa kulmissa (katso toinen linkki).

Eipä sitten kuin huomista uutispäivää kohden ja Ooga booga booga!

2 kommenttia:

Taru kirjoitti...

Voi tuota paavia :D

Vaiheinen kirjoitti...

Heh joo. Jotenkin pope nyt vaan on onnitunut vähän heikosti joissakin kuvissa...