maanantaina, huhtikuuta 05, 2010

Jengi ei usko ydinvoiman pelastavan kukkaroa

Päivän mielipidekysely kertoo, että "Kolmannes suomalaisista pelkää ydinvoiman kasvattavan sähkölaskua" (YLE Uutiset) tai "Enemmistö ei usko lisäydinvoiman alentavan sähkön hintaa" (HS).

Kyse on YLE Uutisten teettämästä kyselystä, jossa em. kolmanneksen lisäksi lähes puolet vastanneista on sillä kannalla, että kuudennen ydinreaktorin rakentamisen myötä sähkön hinta säilyy ennallaan.

Ihmiset eivät siis usko ydinvoimalobbyn puheita sähkön hinnan alenemisesta, jota energiafirmat eivät markkinatilanteessa edes oikeasti lupaa. Kampanjaan kuuluu mielikuvan rakentaminen, ei sitovien lupausten antaminen.

Sen lisäksi, että enemmistö ei edes halua uutta ydinvoimaa, myös ydinvoiman argumentointia epäillään aika vankasti. Kannattaisi siellä Arkadianmäellä pohtia toisenkin kerran, mitä se tarkoittaa. Äänestyssitoumuksillakin luulisi olevan väliä sillä suunnalla.

Ihan anekdottiina voi sitäkin pohdiskella, mitä se taas tarkoittaa, että kaksi valtamediaa valitsi samasta asiasta em. tavalla erilaisen kärjen otsikointiinsa.

Ei kommentteja: