keskiviikkona, huhtikuuta 14, 2010

Mitään en muista

Kansakunnan media jauhaa Marja Tiuran (kok.) kohuista, vaalirahojen saamisen muistamattomuudesta ja Kimmo Kiljusen (sd.) lentolipuista.

Muistaako kukaan, että ydinvoimalobbauksen loppukiri on käynnissä tai että maakuntaliitto lobbaa ydinvoimaa Pyhäjoelle?

Nyt ihan oikeasti. Olisiko mahdollista, että fokus saataisiin sinne, missä nyt oikeasti liikutellaan isoa rahaa. KMS ja sen firmat ovat poissa pelistä, sotkun selvittäminen ehtii odottamaan oman aikansa. Ydinvoimalobby jauhaa kaiken savun takana kaikessa rauhassa...

4 kommenttia:

Pellon pientareella kirjoitti...

Miten sinun mielestäsi yksittäinen kansalainen voi parhaiten juuri nyt vaikuttaa asiaan?

Vaiheinen kirjoitti...

Keinot ovat kansalaisella tietysti aika vähissä. Aina voi soittaa omalle kansanedustajalle ja kertoa mielipiteensä, osallistua kansalaistoimintaan tai vaikkapa tehdä äänestyssitoumuksen.

Pellon pientareella kirjoitti...

Aivan. Sitoumus on tehty, omassa blogissa on ydinvoimaa vastustava logokuva. Kansanedustajallekin on viestiä laitettu jonkun lomakkeen kautta. Pelottaa vain, että jos ydinvoimabisneksen lobbaus ja lahjonta on samaa tasoa kuin tuo oikeiston vaalirahoitustouhukin (ja miksei olisi), niin ei tiedä miten käy. Viime keskiviikon A-Studiossa ydinfysiikan professori Peter Lund puhui viisaita, mutta kuullaanko sitä?

Vaiheinen kirjoitti...

Peter Lund on viisas mies, mutta eipä hänen viestinsä ole mennyt vuosien aikana päättäjien kaaliin.

Ydinvoimalobbyn lobbaus ja muu oheistoiminta on vuosien varrella ollut puheenaiheena ja erilaisia puheita vaalirahoituksestakin on ollut. Tosin, osa kansanedustajista on sen verran sujuvasti aivopesty, ettei heille edes kannattaisi mitään vaalirahaa antaa, koska he pelkästä hyvästä uskosta äänestelevät ydinvoimalobbyn mielen mukaisesti.

Tässä tilanteessa vain kansalaisyhteiskunnan paine on se tekijä, joka voi poliitikkojen mieliin vaikuttaa. Hallituksen strategia nojaa ydinvoimaan ja keskitettyyn energiantuotantoon, vaikka se onkin todettu menneen yhteiskunnan strategiaksi.