keskiviikkona, huhtikuuta 21, 2010

Kaksi ydinvoimalupaa?

Hallitus päättää sitten esittää eduskunnalle, että se tekisi kahdesta uudesta ydinvoimalasta periaatepäätöksen eli TVO:n ja Fennovoiman hakemuksista. Fortumille ei uusia lupia anneta.

Se tarkoittaa ydinvoiman rakentamista Suomeen sitä varten, että sähköä voidaan myydä ulkomaille ja ydinjätteet jäävät Suomen hoidettavaksi.

Päätös toteutuessaan on paha takaisku uusiutuvalle energiantuotannolle ja hautaa samalla kaikki ne hyödyt, jotka hajautetulla energiantuotannolla olisi. Lisäksi ponnistelut energian säästämiseksi olisivat turhia, koska siihen ei edes tähdätä.

Kyse ydinvoimapäätösessä on yhteiskunnan strategisesta valinnasta ja nyt hallituksen esittämällä linjalla ei ole kovinkaan paljoa tekemistä kestävän tulevaisuuden kanssa.

4 kommenttia:

Taru kirjoitti...

Siinä se odotettu hallituksen esitys nyt seisoo kahden ydinvoimalan kanssa.
Harmittaa!
Pieni maa ja ydinvoimaloita nousemassa kuin sieniä sateella...huh!
Aika näyttää, mitä eduskunta päättää ja milloin.

Vaiheinen kirjoitti...

Istuva hallitus intoilee ydinvoiman perään enemmän kuin mikään aikaisemmin. Struktuuri näyttää siltä, että maasta halutaan tehdä ydinvoimaparatiisia ja ydinsähkön viejää. Se on varsin surullista.

Taru kirjoitti...

Ja Suomen maasta leivotaan tuottoisinta ydinjätemaata asukasta kohden...noloa!

Vaiheinen kirjoitti...

Noloa se on ja nolommaksi muuttuu, kunhan menee joku tovi aikaa ja näiden virheiden seuraukset tulevat näkyviin (mitä tietenkään ydinvoimalobby ei tule koskaan tunnustamaan).