lauantaina, toukokuuta 15, 2010

Facebookin alamäki

Mitenköhän tässä käy? Taloussanomat kertoo, että Googlessa on tehty viime päivinä kasvava määrä hakuja Facebook-tilin poistamiseen liittyen. Lehti siteeraa Wall Street Journalia, jonka mukaan kiukku Facebookin yksityisyysasetuksien muutoksista on levinnyt tekniikkaintoilijoista tavallisiin käyttäjiin.

Asia konkretisoituu myös Vaiheisen kaveripiirissä eli viestejä tilien sulkemisesta on alkanut tulla.

Ihmisten valinnat ovat oiva opetus palveluiden tuottajille, joiden on syytä olla nöyränä käyttäjien kanssa.

5 kommenttia:

Sampsa kirjoitti...

Hajaantukaa ja tehkää netistä oman näköinen! Haastan teidät jättämään Facebookin. Vapauttavaa :)

http://metsamies.com/blog/2010/05/hajautettu-nettilasnaolo-vapaampi-netti-osa-2-hajaantukaa/

Halo Efekti kirjoitti...

mäkin lähden Diasporaan facebookista kohtapuoliin, mutta koska olen mukana twitterissä, qaikussa ja monessa muussakin olen jo hajauttanut läsnäoloni pääosin muualle

Vaiheinen kirjoitti...

Sampsa,
Hajaannutaan! Tuo kirjoittamasi postaussarja on varsin mainio. Siinä on pointti.

Halo Efekti,
Kyllä se Facebookista poistuminen on listalla, odottelen vielä hieman. Omat tietoni siellä ovat varsin vähäiset ja muutenkin erilaiset tykkäämiset ja hilavitkuttimet ovat olleet jo pitempään pannassa.

Se on mielenkiintoinen kysymys tässä tohinassa, voiko tällaisesta "erotaan Facebookista"-kuviosta oikeasti syntyä kansanliikettä ja meneekö tuo tietojen yksityisyyden loukkaaminen sillä tavalla jengille ymmärrykseen, että se johtaa toimintaan? Ja jos niin käy, niin miten käy Facebookille, sehän ei oikeasti ole toistaiseksi tuottanut erityisesti voittoa.

uuvana kirjoitti...

Minä en ole koskaan käsittänyt mitä hienoa facebookissa on. OK, se yleisin vastaus on että "kun löytää vanhoja koulukavereita" - mutta ihan tosi, mitä muuta? Eräs kaverii selitti minulle kerran, että kyllä sinne pitää littyyä kun "kaikki muutkin ovat siellä". Haloo.
Minulle tuollainen on päivastion hyvä syy olla littymättä.

Kannatan lämpimästi eroamisia - juuri niinkuin Sampsa sanoi, netistä oman näköinen. Maailmasta pitää tehdä oman näköinen.

Vaiheinen kirjoitti...

Niin. Facebookissa luodaan eräällä tavalla rajallisesti tai julkisesti verkostoja ja ikäänkuin vaihdellaan kuulumisia. Verkkoon viritetty sosiaalisten suhteiden verkotojen kuvahan se on. Ne sosiaaliset suhteethan ovat Facebookista riippumatta olemassa.

"Kaikki muutkin ovat siellä" on aika kehno perustelu eikä edes pidä paikkaansa. Itsellänikin on pari erittäin hyvää ystävää, jotka eivät ole korvaansa FB:lle lotkauttaneet. Ja silti homma pelittää.

Sampsalla on idea. Netistä voi tehdä oman näköisensä ja jos nämä facebookit sun muut olisivat vieläkin nykyistä avoimempia ja enemmän käyttäjiensä kontrollissa, niitä voisi tuossa toiminnassa hyödyntää.

Nuo eroamiset kuivuvat näköjään tavalla tai toisella kokoon eli FB:stä lähtee joku kymmenen tuhatta jäsentä ja uusia virtaa sisään koko ajan.