perjantaina, toukokuuta 07, 2010

Perjantaispekulaatio

Kun tätä ICT-maailmaa hetken katselee, niin on jotenkin tullut sellainen vaikutelma, että markkinoilla ja toimintaympäristössä alkaa olla tilaa jollekin uudelle lähestymistavalle ja toiminnalle. Mitä se on, sitä jengi ei vielä ole päättänyt.

Perinteiset jätit, kuten Microsoft, ovat pelinsä jo pelanneet, mutta kassaa riittää. Työasemapohjaisen busineksen idea on kuollut. Samoin yhden toimittajan teknologiaan tai tekemiseen perustuvat sovellukset ja rajapinnat. Venkoilu avoimuutta vastaan on turhaa. Sama koskee designihme Applea tai Nokiaa.

Toinen jätti eli Google elää mainoksillaan eikä rantautuminen yhteisöjen maailmaan ole oikein onnistunut. Orkut, Jaiku, Wave, Buzz jne., tuliko niistä mitään? Ei.

Yhteisömenestyjät Facebook tai Twitter ovat pinnalla, mutta varsinkin Facebook näyttää joutuvan ongelmiin yrittäessään saada liiketoimintamallin tuottamaan.Twitter avoimempana rallattelee, mutta sen konseptista tulee ongelma; kuka haluaa loputtomasti tiivistää ideansa 140 merkkiin?

Sitä vaan, että nettikansan tarpeet ovat vielä tyydyttämättä.

2 kommenttia:

Pellon pientareella kirjoitti...

Mitä nettikansa mielestäsi haluaa? Mihin suuntaan ollaan menossa, mitä luulet?

Vaiheinen kirjoitti...

Vaikea sanoa suoraan mihin suuntaan netti olisi menossa. Selkeästi kehitys menee siihen suuntaan, että teknologisista riippuvuuksista yritetään eroon ja asioita liitellään toisiinsa semantiikalla. Vähemmän säätöä enemmän asioiden liittämistä toisiinsa ja älyä siihen. Netti on yhä enemmän alusta ja työpöydällä oleva laite on toissijainen. Mitä tästä paluina seuraa, on innovaatioista kiinni.