maanantaina, toukokuuta 17, 2010

Oi aikoja, oi tapoja

Mitäs sitä nyt moraalikonservatiiviksi heittäytymään, mutta pään pöyritykseltä näitä päivän uutisia lukiessaan ei voi välttyä.

Kun hätäkeskuspäivystäjä utelee, että "Otat sä naiselta pataan?", niin ei kai siinä sitten mitään. Paitsi, että se ei taida ollla hätäkeskuspäivystäjän asia selvittää sitä.

OAJ on kysellyt opettajien kiusaamisesta ja 13 % kyselyyn vastanneista opettajista kertoi joutuneensa kiusaamisen kohteeksi. Kolmasosassa tapauksista kiusaaja on ollut oppilaan huoltaja. Tätä nyt tuskin enää kutsutaan koulukiusaamiseksi.

12 rekikoiran raatoa on löytynyt vaaran laelta hangesta Sodankylässä. Koirat oli viety paikalle petojen syötäväksi. Viranomaisen mukaan koirat on  haudattava asianmukaisesti tai toimitettava pieneläinten krematorioon. Herää vain kysymys, että onko nyt ihan oikeasti niin, että on oikein päästellä rekikoirat pois päiviltä, kun niitä ei enää tarvita? Vaikka olisivatkin tuotantoeläimiä, niin eivät kait ne ole kertakäyttötavaraa?

EDIT 26.5.
Poliisi on selvittänyt koirien kohtaloa ja todennut, että yhteensä 17 koiraa on lopetettu eläinlääkärin toimesta. MUtana oli myös pentuja. Lopettamisen syy ei poliisia kiinnostanut ja poliisi antaa koirat vaaralle heittäneelle yrittäjälle sakkoja jäterikkomuksesta.

Siis. Ne olivat jätettä. Siksiköhän ne lopetettiin? Olisikohan kuitenkin niin, että eläimilläkin pitäisi olla edes jotain oikeuksia eikä päätyä jätteeksi?

4 kommenttia:

Taru kirjoitti...

Tsoukkailua myös hätäkeskuksessa. Mielenkiintoista!

Vaiheinen kirjoitti...

Joo. Hommat ovat menneet täällä Pohjolassa aika tsoukkailuksi. Kohta pitää mennä verotoimistoon kertomaan vitsejä ja sillä saa kuitattua lisäverot.

Taru kirjoitti...

Voisi yrittää, mutta taatusti saisi mätkyt kaksikertaisina :]

Vaiheinen kirjoitti...

Joo. Sitten vaan lähettelee sinne verotoimistoon sellaisia lappuja, jossa lukee "tsoukki tsoukki, en maksa!" :-)

No ei vaan, kannattaa ne verot maksaa ajallaan. Sellainen on systeemi.