lauantaina, heinäkuuta 07, 2007

Seitsemän

Tänään on siis maaginen 07.07.07 -päivä. Ihmiset menevät kihloihin ja naimisiin oikein urakalla. Se on tietysti hyvä, koska onnellisuus on rajaton luonnonvara, jota käytetään valitettavan vähän.

Numeroihin liitetään kaikenlaisia historiallisia uskomuksia, mielleyhtymiä tai muita sellaisia. Antiikin Kreikasta löytyy seitsemän viisasta miestä sekä seitsemän ihmettä, kristillisestä perinteestä löytyy seitsemän kuolemansyntiä ja niin edespäin.

Myyttiseksi seiskan tekee kaiketi se, että seitsemää pidetään täydellisyyden symbolina. Ehkä tällainen tärkeiden tapahtumien sijoittaminen jollekin mielenkiintoiselle päivämäärälle on harmitonta arkipäivän taikauskoa, ehkä ihan vaan hupaisa yksityiskohta aika-avaruudessa.

Tietenkään päivämäärässä tai itse numerossa ei ole sen kummemmin mitään magiaa, vaan se sattuu olemaan kalenterissa omalla paikallaan. Eräästä näkökulmasta katsottuna kylmä fakta sanoo, että seitsemän on alkuluku, joka on suurempi kuin kuusi ja pienempi kuin kahdeksan.

* * *

Tänään on myös Live Earth -päivä. Ympäri maailmaa järjestetään sarja jättikonsertteja, joilla halutaan herätellä ihmisiä ilmastomuutoksen hillintään. Sivuilla voi tehdä lupauksen siitä mitä itse aikoo tehdä omassa arjessa hyvän asian eteen. Ei tarvita taikatemppuja, itse kukin voi lähteä liikkeelle aika pienillä teoilla. Menkäähän kaikki lupaamaan.

* * *

Minut on haastettu.

Homma toimii siis näin:

Mukaan haastetut kertovat 7 satunnaista faktaa/tapaa itsestään sekä pelin säännöt omassa blogissaan. Sitten heidän tulee haastaa 7 muuta bloggaajaa mukaan ja ilmoittaa haastettujen nimet. Heidän tulee myös jättää kommentti asiasta ko. henkilöiden blogeihin, jotta nämä tietävät ottaa osaa peliin ja katsoa ohjeet haastajan blogista.

Eli seitsemän satunnaista faktaa tai tapaa itsestäni... ja eikun satunnaislukugeneraattori käyntiin:

1. Kahvi. Sitä kuluu paljon ja liikaa. En olen ihan varma, että pidänkö kahvia edes paheena, mutta jos pidänkin, niin kahvi on pahe, josta en taida edes yrittää ikinä luopua.

2. Epäily. Minusta skeptisismi on pätevä tietoteoreettinen asenne. Sopiva epäily toimii myös arkipäivässä, kunhan se ei mene vainoharhaisuuden puolelle. Kaiken huuhaan (kuten astrologia, numerologia, grafologia jne.) epäileminen on minusta suorastaan kansalaisvelvollisuus tai tarkemmin sanottuna; huuhaata pitää vastustaa silloin kun sitä yritetään väittää muuksi kuin viihteeksi.

3. Avaruusooppera. Sanokaa mitä sanotte, niin minusta avaruusoopperat ovat valiokirjallisuutta. Asia tosin taisi tulla sanottua jo tuossa taannoisessa blogientryssä. Ja kunnon avaruusoopperassa on rutkasti sivuja. Mitä enemmän, sen parempi. Näin siksi, että kun juoni on monimutkainen ja pitkä, voi lukija yrittää seurata kirjoittajan ajatuksen kulkua ja rakentaa omia teorioitaan siitä miten asiat muuten olisivat voineetkaan planeettojen välisissä selvittelyissä mennä.

4. Musiikki. En osaa soittaa mitään instrumenttia tai laulaa kunnolla. Kulutan kuitenkin musiikkia jatkuvasti, se ei onneksi katoa mihinkään. Minusta musiikki on tapa jäsennellä jatkuvaa äänimaisemaa ja auttaa keskittymään. Täydellistä hiljaisuutta ei oikeastaan ole normaaliolosuhteissa olemassa missään.

5. Tutkimusmatkailu. Ajattelen niin, että joka päivä pitäisi tehdä ainakin yksi uusi asia. Iso tai yleensä pieni. Se voi olla uusi reitti kodin ja työpaikan välillä, se voi olla uusi blogi tai vaikkapa uusi ruokalaji, jonka opettelee kokkaamaan. Joskus se voi olla ihan oikea vaellus itselle tuntemattomille poluille tai retki kokonaan uuteen kaupunkiin ja sen sykkeeseen. Ohjelmoitu rantaloma; mahdoton ajatus.

6. Aika. Se on ihmiselle rajallinen voimavara, jota kannattaa käyttää hyödyllisesti. Myös nukkuminen on hyödyllistä.

7. Ukkonen. Ulkona paukkuu ukkonen ja olen riemuissani. Ukonilma kertoo äänekkäästi luonnon voimasta ja pistää ihmisen nöyräksi. Kun vastassa ovat miljoonat voltit ja kymmenet tuhannet kelvinit, niin ihmisen ei kannata pullistella ja väittää olevansa jokin luonnon herra.

Jaha... ja nyt sitten pitäisi haastaa 7 muuta bloggaajaa... Kas siinäpä on hienoinen pulma, koska tunnen sen verran vähän sellaisia blogosfäärin kulkijoita, joita vielä ei tiettävästi ole haastettu... Suoritan haastamisen hieman myöhemmin, mutta arvoisat lukijani voisivat sillä aikaa tietysti ottaa oma-aloitteisestikin haasteen vastaan ja pistää siitä kommentin tuohon kirjoituksen jatkeeksi.

Nyt menen hetkeksi ihailemaan salamointia...

Ei kommentteja: