sunnuntaina, heinäkuuta 01, 2007

Kaksi miestä ja vene


Kaksi miestä, puinen soutuvene, kaksi vapaa, 24 tuntia ja lähes peilityyni järvi. Siinä osallistujan näkökulmasta kaikki olennainen tämän vuoden Lohikuningas -uistelukilpailusta.

Kesälahdella järjestettävä Lohikunigas -uistelukilpailu käydään Puruvedellä, joka on yksi Suomen kirkasvetisimmistä järvistä. Kalakilpailun henki on selvä: veneessä ei saa olla mitään kalastukseen liittyviä elektronisia laitteita ja veneessä ei saa olla moottoria tai muita sellaisia apuvälineitä. Veneen pitää kulkea lihasvoimalla ja kalastuksessa saa käyttää vain kahta vapaa, ei mitään massakalastusta siis.

Kilpailussa on hehkeät palkinnot ja niihin on mahdollisuus päästä käsiksi, vaikka et olisikaan kalastuksen ammattilainen. Niihin ei kuitenkaan pääse käsiksi, jos ei ole valmis siihen mitä se vaatii, soutamaan suomalaisessa kesäyössä ja yrittämällä ymmärtää luonnon oikkuja.

Lohikuningas -kilpailu on myös luonteeltaan muutakin kuin kilpailu. Se on venekuntien tapa koetella itseeän, mutta myös tapa pitää hauskaa ja ottaa rennosti. Kalastaa voi koko yön, jos jaksaa.

Illalla voi mennä myös humpalle tai vaikka saunomaan ja iltanuotiolle paistamaan makkaraa ja lyhyiden teltassa tai laavulle vietettyjen yöunien jälkeen takaisin järvelle hakemaan sitä kalaa, jota kukaan ei ole vielä nähnyt ja josta jatkossa kerrotaan tarinoita uusilla iltanuotioilla.

Pelin henki on siis se, että kilpaile, mutta älä ota sitä liian vakavasti. Riippumatta kisasta, voi aina saavuttaa jotain hienoa ja kokemisen arvoista.

Osallistujajoukko on varsin miesvaltainen, mutta on vesillä myös naisia. Yksin, kaksin tai sekapareissa. Voi tietysti olla niinkin, että vakavan suhteen yksi testi voisi olla se, että pystyykö olemaan toisen kanssa 24 tuntia samassa veneessä ja samoissa kuvioissa kalastamassa.

Tänä vuonna säät suosivat osallistujia ja peilityynellä järvellä hiljaa kalastaen kaksi miestä ja vene kokivat jälleen sen mistä suomalaisessa luonnossa, järvessä ja ystävyydessä on kyse.

Ai mikä sijoitus itse kisassa tänä vuonna? Ei se ole tärkeää, mutta siellä se listalla on.

Kiitokset Karjalan kalamiehet ry:lle hienosta perinteestä ja kilpailusta sekä lämpimästä saunasta Leivonsaaressa keskellä yötä.

EDIT 2.7.2007: Päivän lehti tietää kertoa, että joku yritti huijata itse kilpailussa tuomalla omat kalat mukanaan. Oi aikoja, oi tapoja...


1 kommentti:

I.S. kirjoitti...

Moi Vaiheinen!

Sut on haastettu, käy katsomassa mun blogista: http://istori.blogspot.com/2007/07/film-director-andrei-nekrasov-and.html

Terv. IStori