keskiviikkona, joulukuuta 19, 2007

Blogit, podcastit ja innovaatiot

Keskustiedustelupalvelu järjestää äänestyksen Vuoden blogista. Siellä siis voi sanoa Sanan.

* * *

Jos Yleisradion podcastit alkavat kyllästyttämään, voi tutustua BBC:n podcast-tarjontaan. Ikävä kyllä, esimerkiksi Jazz Libarary podcastia ei jaella Yhdistyneiden Kuningaskuntien ulkopuolelle. Tai siis IP-numeroihin, joiden arvellaan olevan jossain saarivaltion ulkopuolella. Olisikohan tekijänoikeusmaksut syynä...

* * *

Microsoft sponsoroi ja järjestää jälleen kansainvälisen Imagine Cup -kisan ja tällä kertaa teemana on ympäristö. Opiskelijoille tarkoitetussa kisassa sarjoja innovatiivisille keksinnöille ja ideoille on vähän joka lähtöön.

Keksi ja pelasta maailma. Tosin taitaa kisassa olla palkintona maineen ja kunnian lisäksi ihan kahiseva käteinen.

* * *

Jos jouluna tulee pistettyä liikaa kinkkua napaan ja tulee mieleen elämäntapojen parantaminen, tipattomattammikuut sun muuut, niin Terveyskeskus auttaa. Tässäkin hyötypalvelussa yhteistyökumppanina on Microsoft.

* * *

Jotta balanssi IT-teknolgiasodissa (vai miksi sitä turhuutta sanotaan) säilyisi, niin kerrottakoon Alankomaiden päättäneen, että huhtikuuhun 2008 mennessä valtion organisaatioiden pitäisi siirtyä käyttämään avoimen lähdekoodin ratkaisuja.

Suomessa Oikeusministeriö on ollut hieman samoilla linjoilla ja on kuulemma tyytyväinen.

* * *

Toinen avoimen lähdekoodin IT-uutinen on se, että voittoa tavoittelematon Wikimedia Foundation on pistänyt pystyy koko kolme projektia, joiden kautta suositusta Wiki-alustasta voidaan tuottaa tulostettavaa tai muissa ohjelmissa käsiteltäviä formaatteja. Hankkeilla pyritään siihen, että Wikistäsaadaan aineistoja pdf-, odf- tai paperimuotoon.

Tuosta on hyötyä varsinkin niille, jotka käyttävät wikiä opetustarkoituksiin.

Ei kommentteja: