perjantaina, joulukuuta 07, 2007

Tuuli tulee

TuulimyllyTeknologiateollisuudessa on tuulta. Osassa teollisuutta on tajuttu, että tuulivoima voi olla hyvä business ja kyseessä ilmastomuutoksen hillinnän kannalta erinomainen energiantuotantomuoto.

Teknikka & Talouden jutun mukaan "Tuulivoima-alan visioissa Suomessa voitaisiin tuottaa 10 terawattituntia tuulisähköä vuonna 2020. Se merkitsee lähes kymmentä prosenttia Suomen sähkönkulutuksessa. Muutos olisi melkoinen, sillä nykyään Suomessa tuotettavasta sähköstä vain 0,2 prosenttia on tuulesta."

Liikkeellä eivät ole mitkään pikkufirmat, vaan yritykset, joiden mielissä tuulivoimasta voi tulla merkittävä vientituote myös Suomelle. Niin se on, että joskus liiketoiminta voi oikeasti edesauttaa muutenkin tärkeitä asioita.

Enää tarvitsisi saada vain poliitikot ymmärtämään, että tuulivoimassa on paljon mahdollisuuksia eikä kansalaiset aina sitä vastusta. Ja tietysti on niin, että erilaiset enenrgia-alan lobbarit ovat taitavia kertomaan, ettei tuulivoimasta ole ratkaisuksi mihinkään, koska vain ydinvoimasta on ratkaisu kaikkeen. Se on luonnollisesti puppua.

Kuvassa Enercon E-66 -voimala Egelnissä, Saksassa. Kuvan lähde: Wikimedia Commons.

Ei kommentteja: