tiistaina, joulukuuta 11, 2007

Don't give up

Applen mainos

Sattumalta tulin poikenneeksi ZDNetin uutispalstoilla ja sivun bannerista huokui tuulahdus menneisyydestä.

Mainoksessa kerrottiin ettei pidä luopua toivosta Vistan kanssa, "Don't give up on Vista". Tosin mainoksessa ei hetimiten ollut minkään firman logoja, mutta Vista on tuttu juttu. Hetken kuluttua banneri käänsi esiin omenan. Mainosta klikkaamalla saa esiin tekstin "Mac OS X Leopard. A guided tour."

Ai miten niin häivähdys menneisyydestä? Jotkut vielä muistavat kun Microsoftin Windows 95 tuli markkinoille ja samainen omenafirma onnitteli koko aukeaman ilmoituksin "C:\NGRTLNS.W95". Ja se tuli siitä hyvästä ettei W95:ssa vielä ratkaistu varhaisten Windowsien sinäsä hassua tapaa rajata tiedostonimet 8 merkkiin, mikä nuoremmille kerrottakoon.

Microsoft Vistan ensimmäistä Service Packiä odotellaan kieli pitkällä ja sen odotetaan korjaavan koko joukon Vistan alkuvaiheen ongelmista. Joillekin organisaatioille Vistan ongelmat ovat kaiketi olleet esteenä sen käyttöönottoon. SP1 onkin tulossa jakeluun varsin pian ja on nyt nk. RC1-vaiheessa testattavana. Luvassa on koko joukko korjauksia, joita on Microsoftille raportoitu Error Reporting-palvelun kautta.

Eipä siis ole eka kerta, kun Apple on kalastelemassa kaverin uistimilla. Applella on historian varrella ollut koko joukko räväkänoloisia kampanjoita muiden toimijoiden kustannuksella.

Ei kommentteja: