tiistaina, joulukuuta 04, 2007

Takaisin nettiin

Niinhän siinä kävi ensimmäisen kerran nykyisen verkkoyhteyden käytön aikana, että kotona oleva nettiyhteys otti ja meni pimeäksi lyhyttä katkoa pitemmäksi ajaksi. Pari kertaa on häiriöitä esiintynyt. Nyt meni 4-5 päivää.

Operaattorini Elisan asiakaspalvelu sujui jouhevasti ja asiantuntevasti, kun soitin pari kertaa eli ensin jättääkseni vikailmoituksen (nk. tiketti tuli matkapuhelimeen samantien) ja toisen kerran antaakseni lisätietoja muuttuneen tilanteen vuoksi. Päätin nimittäin varmistua, että ongelma ei johdu pitkään palvelleen modeemin sammumisesta, minkä lisäksi hankin samaan vauhtiin WLAN-modeemin ja tukiaseman. Loppuipa vuosien jälkeen noiden johtojen kanssa peuhaaminen. Asiakaspalvelun neuvosta sen vanhan modeemin saattoi viedä testiin ko. firman toimipisteeseen, milläs sen muuten kotona tarkistat.

Molemmilla soittokerroilla asiakaspalveluun pääsin sisään noin minuutin jonotuksella ja asiakaspalvelija varmisti omilla keinoillaan, että ongelma on olemassa ja verkko kotiosoitteeseeni pimeänä. Keskustelusta ja puheista päätellen asiakaspalvelija teki sen minkä siinä tilanteessa saattoi. Ongelma oli jossain muualla kuin helpoissa asioissa.

Missä se vika oli?

En tiedä. Kun vika tuli korjatuksi, tuli matkapuhelimeen uusi tekstiviesti, missä kerrottiin vian olevan nyt ohitse. Sinänsä hyvä homma, että tiedot tulevat näppärästi tekstarina, mutta jotta osaisin arvioida oliko tuo 4-5 päivää paljon vai vähän, olisin mielelläni kuullut mistä ongelma johtui. Oliko kaapeli poikki, pamahtiko hubi vai mikä?

Eli asiakaspalvelusta ei huonoa sanottavaa, päinvastoin. Sisältöjä voisi sen sijaan kehittää.

* * *

Ai tuliko vieroitusoireita? Itseasiassa ei. Pari kertaa tuli vilkuiltua tietokonetta "sillä silmällä" ja pari kertaa ohi kävellessä kevyesti tuskailtua puuttuvaa ADSL-valon vilkuntaa modeemissa. Muuten sitä keksi erinomaisen hyvin muutakin tekemistä. Ei siis juuri harmittanut, että "nettikansalaisuuteni" oli varikolla.

Toki netin näpelöintiä töissä sai harjoittaa sydämensä kyllyydestä, mutta työrooliin ei sovellu monet niistä asioista, joita iltaisin saa harjoittaa.

* * *

Kun jonkin verran aikaa kaikenlaiselle muulle medialle löytyi, tuli havaittua esimerkiksi television tarjonnan tyhjyys. Tosin tämä aihe on sellainen, että ei oikeasti jaksaisi toistaa enää itseään.

Verkossa touhutessa television tarjonta kelpaa joskus taustahälinäksi. Jos ohjelmatarjontaa pitäisi oikeasti ryhtyä seuraamaan, voisi herkästi ryhtyä tuntemaan itsensä tyhmäksi. Sen verran joutavaa toistoa ja pikaruokarealityä tuutti ilmoille tuuppaa.

Sekin tuli todettua, että television kulttuuritehtävä on vahvasti hämärtynyt. Mikä on se syy, jonka vuoksi tv-lupia pitää maksaa? Mikä sivistyksellinen tai viestinnällinen tarkoitus nykytelevisiolla enää on? Oikeastaan kaikki älyllinen mitä sieltä voisi tulla, on nykyään saatavilla monesta muustakin lähteestä.

* * *

Nettitauolla tuli parina iltana vilkuiltua kansainvälisen formaatin Big Brotheria. Tunnustan.

Miksi muuten ei voitaisi tehdä sellaista Big Brotheria, johon houkuteltaisiin 12 akateemista pätkätyöläistä tai vaikka tutkijaa eri aloilta huvittelemaan ja viisastelemaan livenä ja vähemmän livenä? Voisi tulla hiukan virikkeellisempää keskustelua kuin ryyppääminen tai lelupyssyillä leikkiminen.

Tai ehkä tämän Big Brotherin konsepti ja sisältö on tarkoituksella rakennettu niin, että sekoilua ja dokaamista lukuunottamatta sitä voisi esittää lähes lastenohjelmana.

Ei kommentteja: