lauantaina, tammikuuta 23, 2010

Lämmintä riittää

NASA kertoo, että viime vuosikymmen oli mittaushistorian lämpimin. Vuosi 2009 oli vuodesta 1880 alkaneen nykyaikaisen mittaushistorian toiseksi lämpimin. Lämpimin on tähän mennessä ollut vuosi 2005. Muutkin mittaushistorian lämpimimmät vuodet löytyvät vuoden 1998 jälkeiseltä ajalta.

Maapallo lämpenee. Näin siitäkin huolimatta, että Suomessa tämä talvi on ilmeisesti 10. kylmin viimeisen 50 vuoden sisään.

Mitä sitten EU linjailee ilmastoasioissa? Eipä oikeastaan mitään, sillä Kööpenhaminan surkeasti epäonnistuneen ilmastokokouksen jälkeen EU pitäytyy edelleen vanhoissa ja riittämättömissä päästövaatimuksissaan

Ilmasto-ongelma on siis edelleen olemassa ja mitään korjausliikettä ei ole näköpiirissä. Asiaa ei tosiaankaan auta se, että hallitusten välinen ilmastopaneeli IPCC kompuroi omien raporttiensa lähteiden kanssa ja joutuu korjailemaan näkemyksiään Himalajan jäätiköiden sulamisesta. Tällaiset yksittäiset asiat eivät muuta suurta kuvaa miksikään, mutta aiheuttavat turhaa kohinaa päättäjien kerroksissa.

Ilmastonmuutos, kuten mikään muukaan luonnontieteellinen asia, eivät ole mielipidekysymyksiä, vaan ne ovat olemassa ihmisten mielikuvista ja tahtotiloista huolimatta.

Ei kommentteja: