maanantaina, elokuuta 06, 2007

Paljon onnea Charlie!

Charlie Haden - Pescara Italy 1990

Tänään on jazz-basisiti Charlie Hadenin syntymäpäivät ja hän täyttää kokonaiset 70-vuotta. Tapahtuman kunniaksi Haden tekee viikon ajan duokeikkoja suosikkipianistiensa kanssa Blue Note Jazz -klubilla New Yorkissa. Hän nousee lavalle eri päivinä yhdessä Kenny Barronin, Ethan Iversonin, Paul Bleyn ja Brad Mehldaun kanssa.

Charlien Hadenin musiikillinen ura alkoi jo 2-vuotiaana, kun hän lauloin keskilännessä perheensä muiden jäsenten kanssa kantria paikallisilla radioasemilla.

Parhaiten Haden tunnetaan yhteistyöstään Ornette Colemanin kanssa. Hän soitti muunmuassa sellaisilla klasskoilla kuin The Shape of Jazz to Come (1959) yhdessä Colemanin, Don Cherryn ja Billy Higginsin kanssa sekä The Ornette Coleman Quartetin levyllä This is Our Music (1960) yhdessä Colemanin, Cherryn ja Ed Blackwellin kanssa. Hän oli myös mukana free jazzille nimensä antaneella The Ornette Coleman Double Quartetin levytyksellä Free Jazz, A Collective Improvisation (1961).

Sittemmin Haden on soittanut mm. Keith Jarretin kanssa sekä perustamassan big bandissä the Liberation Music Orchestrassa. Viimeisin levytys on vuodelta 2006 yhdessä Antonio Forcionen kanssa tehty Heartplay.
(Kuvan lähde: Wikimedia Commons)

Ei kommentteja: