sunnuntaina, elokuuta 26, 2007

Senioriportaali

Sunnuntain kunniaksi eräs vastaantullut verkkosaitti ja konsepti.

Senioriportaali. Omien sanojensa mukaan Senioriportaali on ikäihmisille suunniteltu kansallinen verkkopalvelu, jonka toteutuksessa on huomioitu erityisesti ikäihmisten oppimisen erityistarpeet. Hankkeessa on tavoitteena rakentaa senioreille vertaistukiverkostoa tietoyhteiskunnan haasteisiin sekä toteuttaa tukipalveluita ja oppimismateriaaleja. Yksi tausta-ajatus on pyrkimys ehkäistä tietoyhteiskunnasta syrjäytymistä

Kalliolan setlementin koordinoivassa hankkeessa kehittämiskumppaneina toimivat Microsoft ja Doberman.

Palvelun tavoitteet ovat tärkeitä ja idea hyvä. Toteutuksessa on monia elementtejä, jotka tukevat tavoitetta, kuten selkeys ja yksinkertainen rakenne. Fontit ovat helppolukuisia, joskin niiden koon säätäminen on ainakin vielä toteuttamatta. Konsepti perustuu alueellisuuteen, joka tietysti on yksi mahdollinen lähestymiskulma. Palvelut ovat rajattuja, mutta selkeitä.

Seniorikansalaisten tietoyhteiskuntavalmiuksista huolehtiminen on tärkeä tehtävä, jos verkkopaveluista ja sähköisestä asioinnista aiotaan tehdä palvelukanavaa yhä useammalla toimialueella.

Sivusto on sisällöiltään ja osin myös teknisesti vielä hieman keskeneräinen, mutta tämän kaltaisille hankkeille mielellään toivottaa onnea.

Ei kommentteja: