perjantaina, huhtikuuta 24, 2009

Ei näin, Lintsi

Helsingissä kaavaillaan köysirataa rautatieasemalta Linnanmäen huvipuistoon. Yksi perustelu on se, että Linnanmäki potee kroonista parkkipaikkapulaa. Köysiradan toivottaisiin saavan ihmiset jättämään autonsa keskustaan ja tulevan köysiradalla huvipuistoon.

Ei näin. Idea tarkoittaisi siis sitä, että ihmiset ensin toisivat sen autonsa jo muutenkin ruuhkaiseen keskustaan ja sitten matkailisivat köysiradalla. Idea siis lisäisi keskustan autojen määrää, liikennettä ja parkkipaikkapulaa.

Jos parkkipaikkojen puute on perustelu, köysirata pitäisi vetää juuri toiseen suuntaan. Ne autot eivät ole keskustassa asuvien autoja.

Stadilainen tietää, että keskustasta Lintsille pääsee sporalla.

Ehdotus on jälleen niitä, jotka lisäävät tarpeetonta autoilua. Idea ei poista itse ongelmaa, vaan siirtää sen Helsingin keskustaan.

2 kommenttia:

Ursula kirjoitti...

Perustelu on huono.

Mutta ulkopaikkakuntalaisia tämä varmasti palvelisi, jos pääsisi rautatieasemalta suoraan Lintsille. Useimmiten kävijät ovat lapsiperheitä, joten siinä mielessä tämä olisi ihan kannatattava ajatus.

Siis mikäli Hesalaiset haluavat tällaisen kustantaa ulkopaikkakuntalaisille : )

Vaiheinen kirjoitti...

Tulipahan vaan mieleen, että kenties ulkopaikkakuntalaisia paremmin palvelisi se, että tämä köysirata vedettäisiin keskustan sijaan Pasilaan.

Sinne pääsee junalla, sporalla, autolla ja ties millä. Keskustaa ei tarvitsisi lisää ruuhkauttaa.

En muista tiedä, mutta minusta Lintsi saa kustantaa köysiratansa itse, jos se sellaisen haluaa.