perjantaina, huhtikuuta 24, 2009

Haloo, haloo!

Tänään on mediassa nk. jeesusteltu uudesta YLE-verosta eli viralliselta nimeltään mediamaksusta. Esimerkiksi YLEn omilla kanavilla erilaiset media-ammattilaiset ovat jauhaneet siitä mitä tämä hieno uusi vero (josta ei puhuta kenties häveliäisyyssyistä verona) tarkoittaa YLEn kannalta.

Kukaan näistä viisastelijoista ei puhu siitä, mitä tämä vero tarkoittaa maksajan näkökulmasta.

Media-ammattilaisia ei näytä kiinnostavan median kuluttajien näkökulma, joten ei ole kovinkaan ihme, että perinteisen median näkökulma ei välttämättä enää kiinnosta mediakuluttajaa.

Mitä tästä seuraa?

Pelle Miljoonaa soveltaen: Älkää kysykö mistä johtuu piratismi.

2 kommenttia:

Outi U. kirjoitti...

Helppohan tuo on hyväksyä kun on tulot kohdallaan ja omistaa jo nyt television, josta maksaa tv-lupamaksua. Entä pienituloinen, ilman televisiota? Kaavailtu maksu lohkaisee helposti kolmanneksen yhden kuukauden tulosta.

Tai tuleeko yle-maksusta jonkinlainen virtuaalinen laajennos kiinteistöveroon, se kun on talouskohtainen?

Vaiheinen kirjoitti...

Aivan. Pienituloisille tuo 175 euroakaan ei ole mikään pikkujuttu ja varsin epäoikeudenmukaiseksi tuo maksu muuttuu silloin, jos nyt ei ole tv-lupaa eikä käytä televisiota.

Tuollaisessa tilanteessa maksun ei vaan ole oikein. Siinä köyhä pistetään maksamaan jonkun toisen televisiokatselua.

Tuota yle-maksua ei kytketä kiinteistöveroon, joka menee kiinteistönomistajille, vaan suoraan kotitalouksille. Viestintävirasto lähettelee kaikille maksulappuja.