tiistaina, huhtikuuta 07, 2009

Nyrjähdyksiä #44

Joku aika sitten tuli raportoitua Fonectan nettilomakkeesta, jolla voi peruuttaa Fonectan puhelinluetteloturhakkeen jakelu omaan osoitteeseensa.

Halo E raportoi tänään siitä, miten lomake on kadonnut verkosta ja kuinka hän asian havaittuaan otti yhteyttä yhtiön asiakaspalveluun saadakseen kehoituksen liimailla "ei puhelinluetteloita"-lappuja postilaatikkoon.

Totta tosiaan. Fonectan lomake (tai se URL, jossa se oli) antaa lopputulemaksi vain "Hakemaasi sivua ei löydy"-ilmoituksen.

Toimintaa voi vain ihmetellä. Miksi ihmeessä se lomake oli siellä verkossa, jos sitä ei ollut tarkoitus käyttää? Oliko sillä joku tarkoitus vai oliko joku sen sinne vain tuikannut?

Mitä niille tiedoille tapahtuu, jotka jotkut ovat siltä lomakkeelta syöttänyt? Tuleeko se luettelo vai eikö tule?

Parempi on ettei tule. Jos tulee, niin toimitan sellaisen takaisin sinne mistä se tuli.

Kokonaan oma kysymyksensä on se, että miksi näitä luetteloita ylipäätänsä jaetaan summamutikassa ja pyytämättä? Ne pitäisi oikeastaan luokitella yksiselitteisesti mainokseksi tai pistää tilauspohjalle.

EDIT 8.4.2009
Tuo kuuluisa lomake on muuttanut uuteen osoitteeseen ja siihen on liitetty mukaan ohjeistusta.

Ohjeissa väitetään tai tehdään tulkinta:"Puhelinluettelo on virallisiin tiedotteisiin rinnastettava hyödyllinen tietolähde." Anteeksi nyt vaan, mutta olen asiasta eri mieltä. Kuka ja missä on päättänyt rinnastaa markkinointimateriaalin virallisiin tiedotteisiin? Yritykset maksavat mainostilasta puhelinluettelossa ja sitä kaupataan nimenomaan kaupallisella näkyvyydellä jne.)

Jos se on Fonectan oma tulkinta, niin se on yhtä pätevä tulkinta kuin se, että kuluttaja tulkitsee paperisen puhelinluettelon roskapostiksi.

Ei kommentteja: